Päivä 32 | Taiyuan - Xi'an | Kiina | 615km

01.jpg
01a.jpg
01b.jpg
Peter Ruotsalo

Miltä kuulostaa? Pyörät oltava 10m mittarikentästä. Bensa pumpataan pumpusta puutarhakastelukannuihin, joilla se kannetaan 10 litraa kerraalla pyörille ja pyörien tankkiin! Ja turvallisuussyistä! :]


Päivä 32 | Taiyuan - Xi'an | Kiina | 615km
Aamu aukeaa aurinkoisena kuten moottoripyörämatka-aamujen kuuluu aueta. Lähdön hetkellä häärään viimeisenä kuten minulla vähän taipumusta on, mutta siitä selviää kypärkaljalla jos häärääminen venyy 15min yli lähtöajan. Tänään se menee respan piikkiin. Seison 10 minuuttia checkout jonossa ja toinen kymmenminuuttinen menee kielimuuriin ja jokaisen huoneen kuitin printtaamiseen erikseen! Mutta karavaani liikkuu ennen puolta yhdeksää ja heti yhdeksän jälkeen 100km/h kun olemme saaneet tankattua ja päässeet moottoritielle!
Taiyanista Xi'aniin on yli 600km, joten se ei tietty mene tankkaamatta. Noin puolessa välissä pysähdymme tankille. Bensa-aseman pomo kuitenkin on sitä mieltä, että ei myy meille bensaa koska moottoripyörillä ei oikeastaan saa ajaa moottoritiellä. Suomi-motoristi on siitä tietty vähän ihmeissään... ja sitä on itseasiassa vähän vaikea ottaa todesta. Vielä vaikeampaa on ottaa todesta se, että saadaksemme polttoainetta, meidän on työnnettävä pyörät pois mittarikentältä moottoreitä käynnistämättä. Kun tämä tehty, bensa-aseman johtaja tuo kaksi puutarhakastelukannua, joihin mahtuu 10 litran annoksia. Niillä sitten tankit täyteen. Bansa-aseman tytöt täyttävät kannuja mittarilla, minä ja Wang kannemme 10 litraa kerrallaan 10 metrin päässä oleville pyörille! Järki hylkää maailman paikka paikoin aivan täysin! Ja tämä proseduuri turvallisuussyistä! Hii Hoo sanoi kapteeni PiiPoo ja maata polkaisi ja sillä lailla! :)
Mutta matka jatkuu ja kohtaamme sellaisen ihmeen kuin paikallisen motoristiryhmän. Kukaan 7 hengen kiinalaisporukasta ei puhu englantia yhtään sen enempää kun kukaan meistä suomalaisista Kiinaa, mutta kohtaaminen on silti selkeästi molemminpuolinen ilo. Kiinalaiset tosi ovat kuin partiopojat taharattomine pyörineen ja putzis blank ajovarusteineen :) ... mutta niin tai näin niin hieno juttu, että harrastus leviää Kiinassa. Ehkä vielä joku päivä joka bensa-asemalta saa moottoripyöriin bensaa ilman puutarhakastelukannuja! :] ... ja saa ihan virallisen laillisesti ajaa moottoripyörällä moottoritiellä!
Xi'an, 8 miljoonan asukkaan, Kiinan vanha pääkaupunki on kohdalla auringonlaskun aikaan! GPS vie myös tänään 'noin' kohdalle, mutta olen aina sanonut, että jos joku paikka on olemassa, niin se löytyy ja niin löytyy myös The Timetunnel Digger Hotelli jonka omistaja on motoristi itsekin. Aulasta löytyy 3 ajokuntoista HD'tä, 1 Yamaha ja pari 'zingzangzonia'

02.jpg
02a.jpg
02b.jpg
02c.jpg

Kiinan pojilla oli ihan uutta kalustoa. Hondaa, Suzukia ja jopa 1 Ducati! Wautzi Wau!


Longman Idustrial Park!

Longman Idustrial Park!

Smog1!

Smog1!

Smog2!

Smog2!


07a.jpg
07c.jpg
07b.jpg

08.jpg
08c.jpg

The Timetunnel Digger! Motorististin hotelli Xi'anissa! :]

08a.jpg
Mc Anti-Sicoal Club Xi'an!

Mc Anti-Sicoal Club Xi'an!

Daniil AmosovComment