Päivä 64 | Gerik - R66 - Georgetown | Malesia | 644km

02.jpg
01.jpg

Päivä 64 | Gerik - R66 - Georgetown | Malesia | 644km
Aamu antaa mitä ilta lupaili. Hulppeaa tietä hulppeissa maisemissa. Malesian Route 66'n alkuun on Gerikistä 83km. Tarkalleen ottaen se on Jeli nimisessä kaupungissa! Noin puolessa välissä ennen Jeliä pysähdymme saareen aamiaiselle! Jelissä pari Routekuvaa ja itse routelle jota riittää aika tarkalleen 140km. Kokonaisuutena se on teiden ja maisemien puolesta paras Route66 jonka olen koskaan ajanut. Eikä tämä ollut edes toinen routeni US-66'n jälkeen. Plakkarissa on nyt Route66 tiet aakkosjärjestyksessä näistä maista; Latvia, Malesia, Puola, Ruotsi, Suomi, Viro ja USA. Valko-Venäjän R66 piti ajaa ystävien kanssa viime kesänä mutta se jäi tämän matkan järjetelyiden alle ja jalkoihin... mutta jos ensi kesänä sitten!?
Sen lisäksi että Malesian R66 on kuuskutosten ykköstä, niin tämä päivä on menee kärkeen koko matkan ajopäivistä. Cameron Highlands kruunaa päivän tuhansine kasvihuoneineen. Ajopäivän päätteeksi pesemme pyörät luonnon menetelmin. Taivas avautuu ja vesi laskeutuu sieltä tihein pisaravälein ja ne pisarat ovat hyvin lähellä toisiaan. Georgetowniin, joka kuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ajamme lyhyempää 13km'n siltaa. Jos valoisaa aikaa olisi ollut puoli tuntia enemmän olisin valinnut pidemmän 26km sillan. Mutta tavoitteena oli että valoisaan aikaan kotiin... ja valoisaan aikaan olemme kotona! Georgetownin koti löytyy vanhasta keskustasta, josta kaupunki on helposti käveltävissä! Tämän päivän kävelyenergiat on kuitenkin käytetty ja jään suihkun jälkeen viettämään Severin sanoin 'hotellikulomaa' macin kanssa. Hotellikuolema on sitä, että ei poistu hotellista... :) ... Jussi jää henkiin kun lähtee ryhmän kanssa syömään! 

00.jpg
02a.jpg
02b.jpg
02c.jpg

03.jpg
04.jpg
05.jpg

10.jpg
11.jpg

Cameron Highlands ja sen kasvihuoneet ovat Malesian kurkkuaitta ja kukka-aitta. Täältä ovat kotoisin myös mm. maan; tomaatin, mansikat, kukat, salaatit, parsat, pavut ja mitä kaikkia kasviksia niitä onkaan!

Daniil Amosov1 Comment