Päivä 11 | Astana - Pavlodar | Kazakstan | 448km

Lada
07.jpg
02.jpg

08:30 oli lähtöaika! Mutta yes, Aku kurvasi Lada Sedan Deluxella pihaan ja Kimmo alkoi kompuran kanssa renkaantaäyttömestariksi. Sinikka tarkisti eilen paineet, mutta eilinen oli ainoastaan tarkistuspäivä! :]

Päivä 11 | Astana - Pavlodar | Kazakstan | 448km
Lähtö on kello 0830... tai pitäisi olla. Siihen kellon aikaan aletaan kuitenkin täyttämään pyörien renkaiden paineita kohdallensa. Eilen oli vain paineiden tarkistuspäivä, jona matkamme virallinen painetarkastaja Sinikka Juutinen kävi kaikki pyörät läpi painevalvoja Jussi Huttusen haukankatseen alla! Erkin kompressori puksuttaa Akun ladan akun voimalla. Aku on Severin kollega Suomen paviljongista Astana Exposta, joka tuli huiskuttamaan meille hyvää matkaa ja jää itse vielä viikoksi viimeistelemään Suomen osaston alasajoa ja rekkaan pakkausta!
Ja kun rengaspaineet saatu kohdallensa, alamme ikään kuin luonnostaan kurkkimaan öljyikkunoita. Mitään öljyä ei näy matkatiikerini öljyikkunassa. Pari desiä lisää ja taas näkyy!
Päivän aluosuudelle valitsemme oikoreitin, joka oikaisee epäilemättä kilometreissä mutta ei mitenkään välttämättä ajassa. Ajaminen arolla pitkin ajouria kompassin mukaan on kuitenkin pahuksen hauskaa! Tien tapainenkin sillä menee, mutta se on paljon hitaampi kuin ajourat!

04.jpg
05.jpg

Sinikka sai hotellin pihalla uusia ystäviä. Jani taisi tuumata, että voisivatkohan olla hänenkin ystäviään!?

10a.jpg
11a.jpg
10b.jpg
11b.jpg
10c.jpg
11c.jpg

Päästyämme kaupungista ulos menimme ajoimme ensimmäiset sata kilometriä enemmän ja vähemmän kompassin mukaan. Kaikki ilmansuunnat NE ja SE välissä olivat ok! :]

Pavloradissa meitä oli bändi odottamassa ...

Pavloradissa meitä oli bändi odottamassa ...

... vai olikohan se hääseurueelle tilattu bändi!

... vai olikohan se hääseurueelle tilattu bändi!

Daniil AmosovComment