Päivä 42 | Lao Cai - Ha Long | Vietnam | 461km

Mopolla kulkee Vietnamissa kaikki ja kaikkea!

Mopolla kulkee Vietnamissa kaikki ja kaikkea!

05.jpg
07.jpg

Päivä 42 | Lao Cai - Ha Long | Vietnam | 461km
Aamulla sataa sataa ropisee reippaasti ensimmäisen tunnin, sitten kuivuu ja vähitellen kirkastuu. Se tarkoitti myös sitä että ensimmäinen tunti mentiin mutkasta mutkaan kieli keskellä suuta. Sen lisäksi että vuoristoinen mutkatie oli mutkainen ja märkä se oli paikka paikoinen erittäin mutkainen, märkä ja mutainen saven valuessa sateen mukana tielle! Ja pysymme kiltisti oppaamme punaisen Mazdan takana tien ollessa märkä. Tien kuivuessa osat vaihtuvat ja Mazda tekee usein parhaansa pysyäkseen meidän vauhdissa.
Yhteiselo Mazdan kanssa jatkuu hyvin lounaalle saakka ja vähän ylikin ja tunti lounaan jälkeen odotamme että Mazda tulee ja jään Severin kanssa viimeiseksi. Päätämme käydä kahvilla, pesetämme siinä samassa sattumalta pyörät ja lähdemme ajamaan ryhmää kiinni. Kolmen vartin varsin reippaan ajon jälkeen herää ajatus, että Mazdan gps on mennyt eri reitille kuin minun gps ja niin onkin. Onneksi ryhmä ei ole jäännyt mihinkään odottamaan meitä. Viimeisenä ajanut Jani tiesi, että menimme kahville ja arvasi miten meni! Laitan ryhmälle viestin että nähdään Ha Longissa ja lounaalta alkanut 'videopeliajo' -jatkuu. Vietnamissa vähänkään reippaampi ajaminen on kuin videopelissä ajamista. Joka puolelta tulee koko ajan yllätyksiä, hidastuksia ja mielenkiintoisia tilanteita. Mutta pelin henki on selkeä. Pienempi väistää aina! Äkkinäinen voisi kuvitella, että maailman parhaat pizzataksikuskit tulevat Vietnamista! :]
Eniten minun ja Severin turassa harmittaa, että emme ehtineet hyvästellä Krisseä joka jäi Kimmon kyydistä Hanoin liepeille. Mutta hyvää kotimatkaa Krisse, tosi mukava kun olit mukana ja nähdään Balilla! Kyllä kyllä, Krisse käy Suomessa ja tulee Balille meitä vastaan! 
Olen Severin kanssa Ha Longin hotellimme pihassa tunti auringonlaskun jälkeen. Jussi ja Jani ovat samassa paikassa tunti ja 5 minuuttia auringonlaskun jälkeen ja Mr Lingin ja Mazdan mukana tulleet ovat samassa paikassa hekin vajaa 2 tuntia auringolaskun jälkeen. Oli pitkä päivä Vietnamin mittapuussa, mutta isona plussana se, että huomenna meidän ei tarvitse koskea pyöriin vaan saamm olla ihan kunnon turisteja ja lähteä puolilta päivin Vietnamin kuuluisimmalle nähtävyydelle. Halong Bayn saaristoon!


Isot pyörät herättävät innostusta...

Isot pyörät herättävät innostusta...

... ja pesulapalveluita on paljon tarjolla!

... ja pesulapalveluita on paljon tarjolla!


Hanoi - Hai Pong tie näytti välillä tyhjältä!

Hanoi - Hai Pong tie näytti välillä tyhjältä!


Ha Long city...

Ha Long city...

... by night!

... by night!

Daniil Amosov2 Comments