Päivä 7,8&9 | RedSquare | Moskova - Smolensk - Minsk | 790km

Päivä 7 | Moskova - Smolensk | 430km


Moskovan suurkaupungista lähdettiin aikaisin aamulla, mutta ennen sitä päätettiin vetäistä lenkki ytimen kautta! :) Milloin seuraavan kerran tule tilaisuus päräyttää Putinin etupihalle? Niinpä etupyörät kohti Punaista toria ja etsimään hyvä kuvauspaikkaa. Sellainen löytyikin hyvin nopeasti suoraan pääkirkon edustalla. Noin 30 sekuntia myöhemmin poliisit olivat jo letkan vieressä kyselemässä millä asialla liikutaan? Selitin, että toin suomalaiset baikkerit ihmettelemään Venäjän mahtia! Poliisi hymähti ja sanoi - "No nauttikaa sitten!" ja ajoi pois :)

Tätä lähemmäs Kremliniä ei moottoripyörällä pääsee :)


Ja sitten nokat kohti Smolenskin kaupunkia, joka on noin 80 kilometriä Valko-Venäjän rajalta. Moskovan ja Smolenskin välillä kulkee noin 400 kilometriä pitkä upouusi motari. Moskovalaiset motoristit kehuivat ajaneensa kyseisen pätkän noin 2 tunnissa :) Meillä ei kuitenkaan ollut mihinkään kiire vaan ajettiin välillä moottoritietä ja välillä pienempiä teitä kylien läpi tai ihmettelemässä sodanaikaisia muistomerkkejä.

Muistomerkki Napoleonin aikaiselle sodalle Borodinskoe pole kansallispuistossa.

Harrikkamiehen perinteinen rukousasento :)

Kari, Bemari ja panssarivaunu...


Vyazman pikkukylässä vedettiin perinteinen "Seljanka + blini" tauko. Olli ja Jari nauttivat ruuasta ja toistensa seurasta - en tiedä kummasta enemmän :)  


Vyazman jälkeen ei palattukaan takaisin moottoritielle, vaan jatkettiin paljon hauskempaa "Vanhaa Smolenskintietä" pitkin aina päivän päättärimme asti. Smolenskin on muuten mieletön kaupunki historiansa ja nähtävyyksien kannalta!

Smolensk on yksi Venäjän vanhimmista kaupungeista. Se mainitaan ensimmäisen kerran vuosina 862–865. Viikinkien idäntien (Dnepr joki) varrella sijainnut Smolensk oli slaavilaisten krivitšien tärkein linnoitus sekä huomattava kaupan ja käsityöammattien keskus.

Dnepr jakaa kaupungin kahtia pohjois- ja eteläosaan. Vanha kaupunki sijaitsee syvien rotkojen erottamilla kukkuloilla.  Kaupungin vanhimpia rakennuksia ovat 1100-luvulla rakennetut Pietarin ja Paavalin, evankelista Johanneksen sekä arkkienkeli Mikaelin kirkot. Kuusi ja puoli kilometriä pitkä, 38 tornia käsittänyt kaupunginmuuri on säilynyt osittain...

Jormalla lirahti hieman liikaa öljyä tarkistuksen yhteydessä, joten hän joutui imemään ylimääräiset pois :)


Tämäkin ilta, niin kuin kaikki tähän mennessä, päättyi erinomaiseen illalliseen hyvässä seurassa!

Päivä 8 | Smolensk - Minsk | 350km


Smolenskissa hieno aamu sarastaa ja päätettiin, että ennen kuin lähdetään kohti Minskiä, käydään tutustumassa Smolenskin kirkkotarjontaan. Parin kilometrin jälkeen kuitenkin Kari, Mauri ja Jorma jatkoivat risteyksestä, merkkauksesta huolimatta, väärään suuntaan.

Ei hätä ole tämännäköinen ja soitin Karille - Missä olette ja missä tavataan? Sovittiin, että pensa asemalla juuri ennen Valko-Venäjän rajaa. Sinne siis ja noin puolen tunnin päästä Kari ja Jorma liittyivät joukkoomme. "Eikös Mauri ollut teidän kanssa?" - kysyin minä. "Me luultiin, että teidän kanssa!" - vastasi Kari. Lopputulos oli se ettei Mauria ole nähnyt aamukatoamisen jälkeen kukaan :) Soitto hänelle ja paljastuikin, että kaveri oli rauhallisesti kiertänyt kaikki Smolenskin kirkot! Parikymmentä minuuttia myöhemmin koko lössi taas kasassa ja 8 motoristiä lähti hienossa letkassa kohti Minskiä!

Mauria odotellessa Olli-Pekka sai paikallisia ihailijoita :)

Rajamuodollisuuksia Valko-Venäjälle päin ei ole minkäänlaisia ja huomaamatta sujahdettiin toisen maan puolelle. Hieman rajan jälkeen parirahanvaihtopistettä, jossa odotti pieni yllätys - Valko Venäjän ruplasta oli poistettu 3 nollaa seteleistä ja meistä ei tullutkaan miljonäärejä ;)

Kari tykkää panssarivaunuista :)


Melko pian rajan jälkeen hypättiin pois tylsältä moottoritieltä ja jatkettiin pienempiä polkuja pitkin Orshan ohi Talchiniin ja Krupkin kautta kohti Valko-Venäjän pääkaupunkia...

Muistomerkki sodassa kaatuneiden kunniaksi Orshan keskustassa...

Minskiin saavuttiin hyvässä ajassa noin klo 16 ja Moskovan jälkeen kaupungin liikenne oli kuin lastenleikkiä :) Hotelliin, syömään ja tutustumaan yöelämään - siinä järjestyksessä!

Huomenna vapaapäivä jonka jokainen pyhittää mille huvittaa ;)


Daniil AmosovComment