Päivä 3 | Loch Ness | Inverness - Poolewe | 375km

Päivän ajoreitti Skotlannin ympäri.


Skottilainen aamupala kaikilla kolesteroleilla motoristin tiellä pitää :)

Sateisista sääennustuksista huolimatta Invernessin aamu oli aurinkoinen. Päivän mittaan pari pisaraa taisi tulla siellä täällä, mutta sadevehkeet oli päällä ainoastaan heikkohermoisilla ;)

Mitä pohjoisemmaksi mentiin, sitä kapeimmat tiet oli alla. Asfaltin kunto oli kuitenkin erittäinkin positiivinen yllätys. Liikennettä vähän jos lainkaan - lampaita piti väistää jatkuvasti ja pari asuntovaunua tuli vastaan. Muuten Skotlanti aidoimmillaan. Juuri sellainen kuin kuvittelin.

Eikka ja Jaana hymyssäsuin :)


Jossain Lairgin ja Tonguen välissä, keskellä ei mitään, törmättiin "The Crask Inn" nimiseen majapaikkaan josta sai kuuma kahvia. Ja sen jälkeen taas loputon vehreys.


Tarpeeksi pitkään kun ajaa pohjoiseen vastaan väistämättä tulee Atlantin valtameri. Näin kävi myös meille. Mielettömän kaunista rannikkotietä pitkin puikkelehdittiin länteen aina Durnessin saakaa.

Hieman ennen Durnessia on alueen makein nähtävyys - "Smoo Caves". Valtava luola Atlantin rannikolla.

Tero katso kaukaisuuteen...

Tero katso kaukaisuuteen...


Mielettömistä maisemista nautiskellen saavuimme, ei kenellekään tuttuun, Poolewen.  Kylässä ainakin kirkko ja Shelli, ei paljon muuta. Mutta hotelli oli siisti ja sen yhteydessä erinomainen pubi ja ravintola. Tutulla kaavalla illanviettoon - kypäräkaljat, suihku ja syömään! Kostoksi kaikille tiellä loikoileville lampaille syötiin lampaanpaistia :)

Daniil Amosov1 Comment