Päivä 3 | Marokko | Chefchouen - Fes | 270km

 

Ensimmäinen aamu Afrikan puolella toivotti meidät tervetulleeksi sinisellä taivalla ja mahtavalla auringonnousulla. Edellisenä iltana mietittiin - mitä järkeä on nukkua ylimääräistä kun ulkona odottaa kokonainen maailma?! :)  Joten vähän ennen kello 07.00 ryhmä oli jo kasassa hotellin edessä, tarkoituksena heittää pieni kävelylenkki, ennen aamiaista, kaupungin yläpuolella sijaitsevalle moskeijalle...

Matti, Aaro ja Mikko aamukävelyllä... Taustalla Chefchouenin sininen kylä - sinisen värin historialla on monta selitystä, mutta vallitseva teoria on se että sininen väri pitää moskiitot pois... 

Pientä ihmetystä ja hilpeyttä aiheutti paikalisissa kilvissä oleva HD... Ei heti uskoisi Marokkoa Harrikka maaksi, mutta mitä sitä ei tekisi tyylin vuoksi ;)

Marokkolainen aamiainen ei ole varsinaisesti laihdutuskuurilaisen unelma - hyvin hiilihydraattipitoinen... On paljon leivoksia ja lettuja, kakkuja ja pullia - mutta kyllä se motoristeille menee täydestä :)

Aamiaisen yhteydessä käytiin myös päivän suunnitelma ja ajoreitti läpi - vaihtoehtoja annoin kaksi: Läntinen reitti - Volubiliksen kautta (Roomalaisaikaiset rauniot) tai vähän pitempi vuoristoreitti idempänä Issaquenin ja Taounate kylien läpi.

Ryhmä oli vähän sitä mieltä, että on niitä raunioita nähty ennenkin ja huippuhauska vuoristotie houkuttelisi enemmän! Chefchouenista lähdettiinkin bensa säästelemättä syvälle Rif vuoristoon...  

Henkeäsalpaavat maisemat Rifin vuoristossa...

Ei kovin monella tule Marokosta mieleen tällaista maisemaa?

Pientä lounastaukoa lukuun ottamatta nautittiin vaan maailmanluokan moottoripyöräilystä - melkein koko matkan hyvälaatuista asfalttia ja mutkia mutkien jälkeen...

Fesin kaupunki ja etenkin vanha medina on todellakin tutustumisen arvoinen paikka... Sinne pamahdettiin hienossa salmiakkimuodostelmassa jo hyvissä ajoin, noin klo 16.00.

Lähestymässä Fesia...

Fès on perustettu noin 800-luvulla. Se kukoisti marinidien dynastian aikana, jolloin se oli myös Marokon pääkaupunki... Tällä hetkellä Fes on Marokon kolmanneksi suurin kaupunki noin 1,1 miljoonalla asukkaalla. Fèsissä on kaksi medinaa eli vanhakaupungin aluetta, ja niistä suurempaa, Fès al Balia, pidetään maailman suurimpana autottomana kaupunkialueena. Fès Al Bali on Unescon maailmanperintökohde.

Hotellimme sijaitsee vanhan kaupungin laidalla, joten ihan sen eteen ei pyörillä päässyt... Hyvin nopeasti kuitenkin löytyi suht. koht. turvallisen näköinen parkkipaikka, jonka hoitaja vakuutti, kultahampailla samalla leveästi hymyillen, pyörien olevan täydellisesti turvassa :) 

Pienet hintaneuvottelut käynnissä parkkipaikkamaksuista...

Tavaroita ei tietenkään tarvitse itse kantaa, sillä heti oli tarjolla kuljetusapua pientä korvausta vastaan... :)

Boys are back in town!

Hotellimme vastaanotto - aikoinaan paikka kuului rikkaalle mattokauppiaalle... Nyt se on muutaman huoneen Riadi eli majatalo.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä juotiin tietysti pakolliset minttuteet (chai nana) ja oikein nätisti pyydettyä saatiin jopa kypäräkaljat tiskin alta :) Sitten tavarat huoneisiin, suihkut, kevyet vaatteet päälle ja tutkimaan kaupunkia!

Daniil AmosovComment