Päivä 1 & 2 | Marokko | Torremolinos - Gibraltar - Chefchouen | 300 km

Päivä 1 > Torremolinos

Ensimmäinen päivä on pyhitetty kaikista pyhimmälle - levolle! :)

Aamuaurinko herätti mukavasti kahdeksan maissa hyvin nukutun yön jälkeen - sortit ja sandaalit jalkaan ja aamupalalle... Mitään tarvetta katsoa sääennusteita ei ole, sillä yksi vilkaisu ulos kertoo kaiken... Sininen taivas ja 26 astetta lämmintä!

Tukevan aamiaisen jälkeen rento lenkki rantabulevardia pitkin aina satamaan asti ja siellä päivän ensimmäiset cervesat - onhan kello jo melkein 12.00! ;)

Takaisin hotellilla hetken oli aika viettää siestaa paikallisen tapaan altaan reunalla loikoillen ja huomaamatta kello löi 17.00...

17.30 oli sovittu treffit vuokraamoväen kanssa hotellin edessä, jonne meidän menopelit tuodaan pakulla. Pari ystävällistä brittiä hyppäsi pakusta ulos ja tervehti meitä iloisesti - cheers, mates!

Sovitusti 5 pyörää ilmestyivät kohta näkyville pakettiauton uumenista - sitten pakolliset, mutta kivuttomat paperityöt ja tutustumislenkki hotellin pihassa... Ja sitten kuulimme sanat "Seuraavat 10 päivää nämä ovat teidän!" :)

Motoristin on helppo hymyillä, kun tietää että edessä on lukuisia hauskoja kilometreja :)

Esipakkaus ja suomenlippujen viritys - se on siinä! Kaikki valmiina huomista varten jota odotamme innolla...

Erinomainen pihvi illallinen rantaravintolassa kruunasi tämän illan!

Yhdet oluet vaan otettiin vaikkei siltä ehkä näytä ;) Aki pyysi lähettää vaimolle terveiset ja sanoa että lasissa on maitoa!

Päivä 2 | Torremolinos - Algeciras - Tanger Med  - Chefchouen | 300 km

 

Heti aamusta nokka kohti Gibraltarinsalmea, Välimeri kytkinkahvan puolella... Lautta Marokoon piti lähteä kello 12.00 ja tunti ennen sitä olisi hyvä olla paikalla kärkkymässä satamassa. Joten Espanjan puolella ei paljon seikkailtu, vaan valittiin luodinsuora ja nopea (maksullinen) AP-7 valtatie. Vieressä, hieman lähempänä rantaa meni myös A-7, joka on ilmainen, mutta aamuisin hyvinkin ruuhkainen...

10.30 paukahdettiin Algeciraksen satamaalueelle... Heti vastassa oli epäilyttävän ystävällisiä, verkkaripukuihin pukeutuneita jamppoja - ohjasivat meidät parkkipaikalle ja hymyilivät erittäinkin leveästi... Hymy kuitenkin kuivahti samantien kun tajusivat, että meillä on jo laivaliput varattu ja heidän välityspalveluita emme kaipaa :)

Laivaa odottamassa Algeciraksen satamassa

Marokon lippu ja taustalla häämötää Gibraltarin kallio...

Itse laiva muistuttaa hieman Tallinnan laivaa minikoossa - sama systeemi. Luiska pitkin kyytiin ja pyörät liinoilla kiinni varmuuden vuoksi. Ja sitten ylös kannelle nauttimaan maisemista ja syömään pientä välipala. 

Säästäkseen aikaa Marokkolainen tullimies oli jo laivan kyydissä ja matkan aikana aloitti passien tarkistuksen. Sinänsä hyvä, ellei erinomainen ajatus, mutta yksi yyberbyrokraattinen virkamies ei tietenkään kerennyt kaikkia matkustajia läpi käymään puolitoista tuntia kestäneen merimatkan aikana. Tuntihan siinä ainakin vielä meni satamassa, ennen kun saatin leimat kasaan ja hypättiin pyörien satulaan.

Ensimmäinen passintarkistus heti laivasta päästyään, muutaman sadan metrin jälkeen toinen, sitten tullitarkistus ja yksi lisäleima, jonka jälkeen tämä leima näytetään poliisille, joka on noin 100 metriä takanapäin, sitten edelliseltä virkamieheltä vihreät laput leimattuna, kaikki taskuun ja 500 metrin päästä kaikki näytetään uudestaan - thats it! :)

Tervetuloa Afrikkaan! 

Uskomattoman hienot tiet alkaavat heti satamasta lähtien...

Nyt päästiin maistamaan sitä mitä tultiin Marokosta hakemaan - mielettömiä maisemia ja maailmanluokan moottoripyöräilyä. Heti kättelyssä vuoriston ylitys (päästiin jopa ajamaan pilven läpi!) , laskeutuminen välimeren rannikolle - loivasti mutkitteleva rannikkotietä pitkin aina seuraavalle vuorelle, solia ja luonnonpuistoja...

Saavuttiin perille valoisaan aikaan, mutta sen verran meni laivalla ja rajalla ylimääräistä aikaa, että kun pyörät laitettiin parkkiin ja kipaistiin lähimmästä marketista hakemaan alkoholittomat kypäräkaljat aurinko oli jo valunut horisontin taakse...

Chefchaouenin sininen kylä...

Lyhyt video ensimmäisten päivien jomaisemista!

Daniil AmosovComment