Päivä 3 | Chicago - Springfield

Kauan odotettu seikkailu pyörien päällä alkaa. Historiallinen Route 66, jota myös The Mother Road -nimellä kutsutaan, alkaa juuri Chicagosta. Tämän päivän etappimme vie meidät Amerikan maissivyön maisemissa Illinoisin Springfieldiin, joka on myös Abraham Lincolnin kotikaupunki.

Aamu alkaa varsin odottavissa tunnelmissa. Aamupala on syötynä hyvissä ajoin ja tiimi odottelee jo reippaasti ennen ysiä respassa sovitusti.

Odottavan aika on pitkä...

Odottavan aika on pitkä...

Ylpeä turkkulaismies - mul o uudet henkselit!

Ylpeä turkkulaismies - mul o uudet henkselit!

Edellisiltana varattu kyyti osoittautuukin odotettua prameammaksi, kun pihaan kaartaa limousine ottamaan osan matkalaisista kyytiin - muiden joutuessa "tyytymään" SUV:eihin.

Hei missä on skumpat?

Hei missä on skumpat?

Matka pyörävuokraamolle hujahtaa alle puolessa tunnissa, ja perillä ollaan reippaasti ennenkuin Illinoisin HD Jollietissa on avannut ovensa. Kymmeneltä ovet kuitenkin aukeavat ja päästään paperitöihin sekä varustelemaan ja pakkaamaan mopoja. Startti vuokraamon pihasta tapahtuu kokolailla puolenpäivän aikaan.

Ensimmäinen kohteemme matkalla on Pontiacin R66 museo. Pontiacista jää ensimmäiset R66 aiheiset rekvisiitat matkaan, ja italiaisravintola huolehtii tällä kertaa että matkalaisten maarut on täynnä!

Pontiac ja Route66 museo.

Pontiac ja Route66 museo.

Päivä päättyy tänään Springfieldiin, jossa meitä osataan jo odottaa kun kaarramme illan pimetessä pihaan. Pyörien purku ja illalliselle, näin on ensimmäinen ja muistorikas päivä pulkassa!

Mika PyyppönenComment