Päivä 11 | Williams - Las Vegas | 460km

Williamsin aamussa heräsimme sääennusteen mukaisesti sateen ropinaan. Tyynellä merellä lingonnut trooppinen myrsky oli roiskaissut koko Arizonan ylle vaikuttavan harmaat pilvimassat. Muutamalla oli unohtunut tilatut sadeasut lähtötohinassa Chicagon pyörävuokraamolle, joten aamiaiselta ajettiin ensitöiksemme paikalliseen Tarjoustaloon, Dollar Generaliin :) Dollar Generalin valikoiman sadeasut olivat kaikkea muuta kuin moottoripyöräilyyn sopivia mutta niihin tyydyttiin ja lähdettiin matkaan kohti Seligmania. Seligmanissa pidettiin katoksen alla pieni palaveri päivän reitistä ja kelistä, sillä seurauksella että aasikaupunki Oatman päätettiin jättää yksimielisesti väliin. Suunnaksi otettiin suorinta reittiä Dam Hoover ja Las Vegas, missä sääennusteen mukaan ei pitäisi sataa. Kastelemisen lisäksi runsas sade aiheutti Leon pyörään pientä käyntiongelmaa. 

Sateelta suojassa Seligmanin raitilla.

Sateelta suojassa Seligmanin raitilla.

Suunnitelmamme osoittautui hyväksi, sillä pääsimme sateen alta pois noin 100 mailin ajamisten jälkeen. Sateen vaihtuessa tuuliseen Nevadan lämpöön, alkoivat märimmätkin vaatteet olemaan kuivia ennen Hooverin patoa :)

Hooverin pato on vaikuttava nähtävyys. Se on 221 metriä korkea ja 379 metriä leveä. Paksuutta juuresta 201 metriä ja harjalta 14 metriä… Betonia kului 3,4 miljoonaa kuutiometriä, mikä on monta betonimyllyllistä kuraa se…:)

Leon sadeviitta oli kirjaimellisesti sulaa vahaa matkalla Dam Hooverille :)

Leon sadeviitta oli kirjaimellisesti sulaa vahaa matkalla Dam Hooverille :)

Hooverin patotyömaalla betonimylly pyöri tauotta vuosina 1931-36.

Hooverin patotyömaalla betonimylly pyöri tauotta vuosina 1931-36.

Hoover-selfie puuhissa Topi, Lasse, Timo ja Jaana.

Hoover-selfie puuhissa Topi, Lasse, Timo ja Jaana.

Hoover Dam:lta jatkettiin vielä viimeiset 20 mailia Las Vegasiin. Las Vegas ajettiin sisään Las Vegas Boulevardia, eli Strippiä pitkin. Viimeiset mailit Downtowniin kierrettiin hieman keskustan ruuhkia ja perille Grand Hotel DownTowniin saavuttiin hyvissä ajoin.

Ajopäivän nälkä sammui mainiossa Garden Buffetissa, missä ruokalajeja riittää enemmän kun niitä tiesi olevan olemassakaan :) Tästä on hyvä sukeltaa Las Vegasin meluun ja tuiskeeseen… What happens in Las Vegas end up on blog pages… Vai miten se meni…:)

Timoja ja tipuja Fremont Streetin pyörteissä :)

Timoja ja tipuja Fremont Streetin pyörteissä :)

Fremont Street Experience, Las Vegas.

Fremont Street Experience, Las Vegas.

Daniil AmosovComment