Päivä 09 | Santa Fe - Holbrook | 530km

Santa Fe:n aamu oli raikas ja aurinkoinen, samoin kuin vapaapäivänä hyvin levännyt motoristi joukkomme :) Sage Inn:n aamiaismurojen jälkeen suunnaksi otettiin New Mexicon suurin city Albuequerque. Sen liikennevalosulkeiset tosin vaihdettiin ohitustiehen ja Albuequerque pieneni hetkessä taustapeileihin kaartaessamme letkamme kohti inhimillisen kokoista Los Lunasia. Los Lunasissa jarruvaloyt syttyivät ensimmäisen hampurilaispaikan kohdalla, koska aamiaisen kolestrolipitoisuudet olivat jääneet kovin alhaiselle tasolle…:) Täällä asia korjaantui hetkessä kierroksella hampurilaisia :)

Custom Triker, Santa Fe.

Custom Triker, Santa Fe.

Los Lunasista Route66 mutkittelee upeissa lännen-leffa maisemissa kohti Galluppia, joka aikoinaan toimi myös näiden filmejen kuvauskeskuksena. Gallupin vierailukohde numero 1 on hotelliklassikko El Rancho, missä John Wayne ja muuta lännensankarit ovat filmausreissuillaan asustelleet.

Lännenmies El Ranchon pihalla :)

Lännenmies El Ranchon pihalla :)

Loppumatkasta juuri ennen Holbrookia ajoimme vielä upean Petrified Forest luonnonpuiston läpi. Petrifiedin maisemat ovat kirjaimellisesti kuin toiselta planeetalta. Luonnonpuiston suurimpana ihmettelyn aiheena ovat kiveksi muuttuneet puupöllit, joita makailee pitkin poikin luonnopuistoa kuin lattialle lautaselta levinneitä prinssinakkeja. Petrified on myös motoristiystävällinen, koska sen läpi voi kruisailla halutessaan vaikka kertaakaan pysähtymättä. Meiltä löytyi kuitenkin siinä määrin luontomatkailuhenkeä, että maltoimme myös jalkautua hetkeksi ihmettelemään Petrfiedin huikeita maisemia.

Motoristeja luonnoihmeiden äärellä.

Motoristeja luonnoihmeiden äärellä.

Planeetta Maassa ollaan, vaikka ei siltä näytäkkään :)

Planeetta Maassa ollaan, vaikka ei siltä näytäkkään :)

Petrified Forest, Arizona.

Petrified Forest, Arizona.

Mukavassa ja routehenkisessä Holbrookissa majottauduttiin wigwameiksi rakennettuihin motellihuoneisiin. Maittavat illallispihvit saatiin läheisestä Steakhousesta.

Nykyajan wigwameista löytyy telkkari, jääkaappi ja ilmastointi :)

Nykyajan wigwameista löytyy telkkari, jääkaappi ja ilmastointi :)

Daniil AmosovComment