02 | Delhi - Manali | 54km

Olemme juuri laskeutuneet Kullu-Manali lentokentälle Air Indian siivin!

Olemme juuri laskeutuneet Kullu-Manali lentokentälle Air Indian siivin!

Kukko ei ehdi tänäänkään kiekaista ennen kuin olemme hereillä. Puhelin soi 0330am ja 0400am istumme pikkubussisa. Minuuttia myöhemmin se nytkähtää liikkeelle kohti lentokenttää. Lentoliput aiheutavat pientä aamuadrenaliinia. Saatuani eilen liput laskin, että niitä on oikea määrä. Ja vielä aamulla jakaessani niitä bussissa määrä on oikea. Pikku ongelma on että Karilla on 2 lippua ja Kallella ei yhtään. Rupiat ratkaisevat kuitenkin lentokentällä ongelman ja onni on, että lento ei ollut loppuunmyyty! :)
Maailma ympärillämme vaihtuu kokonaan laskeuduttuamme monsuunisateisesta Delhistä aurinkoiseen Kulluun. Pieni on kaunista! Kullun lentokentällä meitä on vastassa kolme tila-autoa ja vähän reilu tunti laskeutumisen jälkeen olemme aamiaisella Manalin hotellissamme. Manalissa on 6000 asukasta ja nelinkertainen määrä hotellihuoneita. Se on niin ulkomaalaisten kuin paikallisten suosima lomakohde. Vielä parikymmentä vuotta sitten Manali oli 60-luvun hippien pilvipaikka. Nyt se on erittäin suosittu honeymoon kohde intialaisten keskuudessa.
Meitä eivät pilvenpolttajat kiinnosta sen enempää kuin honeumuunarit. Enfieldit kiinostavat ja kaikki 12 pyörää seisovat hotellin pihalla siistissä rivissä tullessamme. Aamiaiselta Enfieldien satuloihin ja 50km fiilistelylenkille. Maisemat ovat vähintäänkin kohdallaan jo Manalissa. Niin ikään monta hauskaa tien pätkää mahtuu ns. tottuteluajoomme. Ryhmämme juniori Kalle 20v ajaa ensimmäistä kertaa elämässään Enfieldillä ja ajaa kuin olisi ajanut jo 20 vuotta! Hauskan Enfield-lämmitelyn jälkeen Manalin raitille. Keskusta on käytännössä yhden kävelykadun keskusta. Pieni ja kompakti. Nähtävyyksiä ovat kaupungin molemmin puolin kohoavat vuoret... Himalaya!

Kalle cool valmiina ajoon...

Kalle cool valmiina ajoon...

... ja Juha cool. Kallen isä!

... ja Juha cool. Kallen isä!

Manalin fiilistelyretken maisemia leveällä tiellä...

Manalin fiilistelyretken maisemia leveällä tiellä...

... ja sitten vähän pienemmällä tiellä!

... ja sitten vähän pienemmällä tiellä!

"oliko se päällä ajaessa vaiko eikö ollut", siinäpä hamletillinen kysymys :]

"oliko se päällä ajaessa vaiko eikö ollut", siinäpä hamletillinen kysymys :]

Suomalaista ja intialaista ajomuotia ... aika liki loppupelissä!

Suomalaista ja intialaista ajomuotia ... aika liki loppupelissä!

Intiassa riittää jumalia joka asialle, myös säälle on omansa! Kuinka monta jumalaa hinduismissa tarkalleen on? Sitä ei tiedä kukaan hindukaan!

Intiassa riittää jumalia joka asialle, myös säälle on omansa! Kuinka monta jumalaa hinduismissa tarkalleen on? Sitä ei tiedä kukaan hindukaan!

Daniil AmosovComment