Päivä 4 | Murmansk - Belomorsk | "Murmansk Highway" | 636 km

 

Aika vierähti Murmanskissa tosi rattoisasti ja nyt on aika jättää maailman suurin pohjoisen napapiirin pohjoispuolella sijaitseva kaupunki taaksemme!

Sen verran pitkä rupeama on tänään luvassa, että päätettiin lähteä hyvissä ajoin liikkeelle kahden ryhmän voimin - MC Outlaw klo 08.00 ja MC VR 09.00 :)

Tummat pilvet olivat sen verran uhkavan näköisiä, että sadevehkeet ja lämpökerrokset vedettiin niskaan jo heti aamusta. Niille tulikin rutkasti käyttöä päivän mittaan :)

Kaupungista selvittiin ulos tosi hienosti ja kuoppien väistely on itse asiassa aika hauskaa jos sen ottaa oikealla asenteella! 

Muurmanskin pääkadulla ennen aamuruuhkia...

Murmanskin esikaupunkia...

Käytännössä heti kaupungista ulos päästyään ohjattiin uljaat ratsumme kohti "Murmansk Highwaytä" tietä nro E105 joka yhdistää Murmanskin Petroskoihin ja siitä Pietarin kautta Moskovaan... Uskokaa tai älkää, mutta tie on erinomaisessa kunnossa ja sitä huolletaan ja parannetaan jatkuvasti - parempaa laatuista asfalttia en ole nähnyt oikeastaan missään päin maailmaa!

Highway ja horisontissa näkyy lähestyvät lumihuiput!

Koskematonta luontoa on tien molemmin puolin niin pitkälle kun silmä kantaa ja hitaasti lähestyvät lumihuiput täydensivät ajonautintoa!

Vuoristo ylitettiin heittämällä ja jossain vaiheessa oltiin sen verran korkealla, että pilvet olivat käsin kosketeltavissa!

Vielä yli 1000 kilometriä Pietariin!

Aika meditatiivista ajamista loppujen lopuksi kyseessä, kun tie on erittäin hyvässä kunnossa, liikennettä ei käytännössä ollenkaan ja harvat mutkat sopivan loivia - ajatukset karkailevat sinne sun tänne ja korvalappustereoissa soi Pelle Miljoonan "Moottoritie on kuuma"...

Tummat pilvet jäivät vuoriston toiselle puolelle ja meille alkoi paistaa myös aurinko + lämpötilat nousivat kohisten ja sadevarusteet siirrettiin sivulaukkuihin! Viimeisen kukkulan takaa Äiti-Venäjä avautui kaikessa kauneudessa...

Aurinko paistaa ja upouusi asfaltti suorastaan kutsuu kokeilemaan pyöränsä rajoja!

Joka paikasta saa erittäin maittava Seljanka!

Kantalahdessa pysähdyttiin tankkaamaan mopot ja nauttimaan erittäin hyvästä keitosta paikallisen kahvilan terassille! Sattumoisin Kantalahden uutisasema oli just kahvilan vastapäätä ja ripeä toimittaja huomasi/kuuli ikkunasta kuutiojytinä ja pyörissä liehuvat Suomen liput - hetken päästä paikallinen uutisankkuri ja kameramies lähestyivät meidän seuruetta :)

Pitihän se pieni haastattelu heille antaa ja nyt innolla seuraamme Karjalan uutisia - jospa siinä mainittaisi sana hullusta Suomalaisesta prätkäporukasta!

Timo haastateltavana :)

Timo vastaili kysymyksiin ja muille sanottiin olkaa niin kun mitään ei olisi tapahtunutkaan :)

Topi tankilla...

Mopot tankattuna, keitot syötynä ja julkisuudesta päät pyöreänä ylitettiin pohjoinen napapiiri - tällä kertaa pohjoisesta etelään ja painettiin menemään kohti päivän päämäärää - Belomorskia!

Hetkessä palattiin ajassa taakse päin Neuvostoliitto aikoihin :)

Belomorsk, jota myös pohjoisen Venetsiaksi kutsutaan , on noin 12000 asukkaan tuppukylä joka on kehityksessä pysähtynyt noin 50 vuotta sitten :)

Mutta eipä se meitä haittaa, vaan päin vastoin on todella mielenkiintoista nähdä miten ihmiset elelevät suurien kaupunkien ulkopuolella...

Belomorskissa pyörät parkkiin ja uimaan!

Lähimmästä marketista sai kylmää Baltika 40 centtiä tölkki ja hotellin läheltä myös löytyi uimapaikka, joten heti kun saatiin pyörät parkkiin ja kamat huoneisiin, pistettiin rantabileet pystyyn! Tulipahan nyt uitua myös Viennanmeressä!

Baltika ja meri - mitä muuta tarvitaan?

Vielä yksi pose uinnin jälkeen :)

Kuka sanoi, että pitää koskaan kasvaa täysin aikuiseksi? :)

Uimisen jälkeen nopeat suihkut, vaatteet niskaan ja syömään Belomorskin ainoaan ravintolaan! illallisen jälkeen halukkaat lähtivät vielä tutkimaan "Pohjoisen Venetsia" ja paikka olikin loppujen lopuksi ihan viehättävää ja vieraanvarainen...

Pojat valmistautuu iltaan :)

Ranta Bulevardi

Ryhmä "Slaavikyykyssä" hotellin edessä :)

Mika PyyppönenComment