Päivä 3 | Murmansk | Murmansk vapaapäivä

Tänään on vapaapäivä Venäjän pohjoisessa ulottuvuudessa, Murmanskissa. Ja vapaapäivä tuleekin tarpeeseen edellisen illan "Murmansk by Night" -kiertueemme jälkeen!

Aamiaiselta hyppäämme bussiin, ja suunnaksi valitaan kaupunkia hallitseva venäläinen "tuntematon sotilas", Alyosha. Tuo hulppea betonisotilas on pystytetty 2. maailmansodassa kaatuneiden sotilaiden muistoksi.

Bussissa on hauska matkustaa... Naurun remakkaa tai sitten pienet "avainunet" ;)

Bussissa on hauska matkustaa... Naurun remakkaa tai sitten pienet "avainunet" ;)

Urpo, Risto ja paikallisoppaamme. Taidamme vaihtaa Danin häneen?

Urpo, Risto ja paikallisoppaamme. Taidamme vaihtaa Danin häneen?

Tiimi Aloyashalla

Murmanskin valloittaja Jake.

Aloyashalta matka etenee seuraavaan kulttuurikohteeseemme, reissun ensimmäiseen (ja kaikella todennäköisyydellä viimeiseen) museoon, Murmansk Museum of Regional Studies. Se toimi tänään vaihtarina laivastomuseolle, joka oli keksinyt laittaa ovet säppiin juuri täksi päiväksi.

 

Kulttuuria vahvasti nauttinut joukkomme kaartaa vielä ydinmurtaja ms Leninille joka nykyään museona kaupungin rannassa. Pakolliset "pönötyskuvat" sielläkin, ja kolmetuntinen Murmansk by Day -ajelumme on loppusuoralla.

Illalla vielä saunaan ja uimaan hotellilla ja siitä yhteistuumin syömään läheiseen ravitsemusliikkeeseen. Syömisen jälkeen alkaa sen verran silmät painamaan itse kullakin, että nukkumatti alkaa kutsumaan ja valmistautuminen seuraavaan aamustarttiin alkaa!

Mika PyyppönenComment