Päivä 3 | Route 66 | Chicago - Spriengfield | 353 km

Aamupalan aikana tunnelma oli jo käsin kosketeltavissa - tänään päästään ihan aikuisten oikeasti tekemään sitä mistä monet vain uneksivat koko elämänsä... Kaasukättä kutitti sen verran paljon, että jo 09.30 oltiin roikkumassa vuokraamon ovenkahvoissa, vaikka virallinen aukioloaika näin sunnuntaisin alkaakin vasta kymmeneltä.

Ensimmäinen virallinen ryhmäportretti - vasemmalta oikealle: Hannu, Jaska, Mika, Jukka, Eija, Harri, Pirjo, minä, Taina ja Hannu

Ensimmäinen virallinen ryhmäportretti - vasemmalta oikealle: Hannu, Jaska, Mika, Jukka, Eija, Harri, Pirjo, minä, Taina ja Hannu

Onneksi meidän yhteistyökumppaniimme Illinois-HD ja sen pääjehu Javier, ovat sen verran vuosien varrelta oppineet tuntemaan PeterPanBike motoristejä, että tajusivat laittaa herätyskellon soimaan hieman tavallista aikaisemmin.

Pyörät valmiina, nimilapuilla varustettuina, siistissä rivissä meitä odottamassa! Jokaisen pyörän ja kuskin paperit olivat lajiteltuna pienissä pinoissa - nopeat allekirjoitukset ja Javierin maagiset sanat "Next two weeks these are yours!"

Sitten tietysti kunnioitettavasti lähestyttiin jokainen omaa pyörää, hieman kiertäen kaukaa, ja lopuksi sulava hyppy satulaan - peto on kesytetty! :) Aivan upouudet vehkeet saatiin tälle matkalle - kaikki 2016 vuoden malleja + käytetyin taisi olla minun Heritage, jonka mittarissa peräti 160 mailia. Harrin ja Pirjon Ultrassa maileja oli vähemmän kuin minulla sormia :)

Kaunis näky!

Kaunis näky!

Murphyn laki ei ole meitä varten ja kaikki sujui alusta asti niin kuin elokuvissa - ajamaan päästiin jo 11 maissa. Keli oli kuin tilattu - 24 astetta, tyyntä ja kaksi valkoista pilveä sinisellä taivaalla juuri siinä kulmassa meidän ajolinjan nähden, ettei aurinko paistanut suoraan silmiin. :)

Muutaman kylän läpi ajettiin hieman varovaisesti, tunnustellen ryhmädynamiikkaa, mutta letka pysyi nätisti kasassa vaikka kuinka yritin testata rajoja! Liikennevalotkin muuttuivat vihreiksi lähestyvän kuutiojytinän peloissa... 

He is back!

He is back!

Matkan varrelta tietysti poimittiin kaikki rusinat ja legendaarisimmat route 66 hahmot, kuten Gemini Giant ja Pontiacin Route 66 museo (kuvat alla)

Springfield, Illinois on tunnettu Abraham Lincolnin kaupunkina, jossa hän on asunut ja työskennellyt suurimman osan elämästä. Päivän päätteeksi päätimme sivistää itseämme ja kävimme koputtelemassa Abrahamin kotiovella ja Springfieldin keskustassa kulttuurikierroksella.

Abraham Linkolnin kotitalo

Abraham Linkolnin kotitalo

Alkuperäinen Route 66 kulkee tasan tarkkaan keskustan läpi...

Alkuperäinen Route 66 kulkee tasan tarkkaan keskustan läpi...

Päivän kruunasi kylmä olut ja hyvä seuraa :) Näillä eväillä julistan sisäänajopäivän erittäin onnistuneeksi!