Päivä -1 | Route 66 | Helsinki - Chicago

 

Alkusanat

Matkustamisen tarkoitus on nähdä ja kokea uusia paikkoja, osoittaa kameralla erilaisia rakenelmia tai poseraavia ihmisiä. Matkustaessa tuhlaat rahaa tavaroihin joita vasta aamulla et tiennyt tarvitsevansa.

Matkustamisen voi jossain määrin verrata seksikkäisin alusvaatteisin, turhiin julkkiksiin tai moottoripyörän tuunamiseen - mikään noista ei ole oikeasti tarpeellinen, mutta tälläiset asiat tekevät elämästä mielenkiintoisen... Vanha kunnon Route 66 on siitä erinomainen esimerkki!

Se ei ole enää tarpeellinen, jos mietitään tehokasta liikkumista Idän ja Lännen välissä - siinä tarkoituksessa sen on korvannut jo aikoja sitten saumaton Interstatien verkosto jossa ei ole liikennevaloja, kuoppia, sorapätkiä tai mielenkiintoisia hahmoja - 4000 kilometriä kylmää asfalttia.

Viime vuoden elokuussa kalifornialainen Carl Reese ajoi moottoripyörällä uuden maailman ennätyksen Kaliforniasta New Yorkkiin (4530km) - 38 tuntia ja 49 minuuttia. Interstateja pitkin. Kyllä tuolla tuloksella voi jo paukutella henkseleitä lähipubissa, mutta jääkö reissusta muuta käteen kun kipeä hanuri ja muutama itikka hampaiden välissä? :)

Mutta Route 66?  "Mother road" on aivan eri juttu - se suorastaan kiteyttää ajatuksen siitä että tärkeintä on itse matkan teko eikä päämäärä! 

Meillä on edessä noin 4400 kilometriä maissipeltoja, tasankoja, ylänköja, vuoristoa, aavikoita, suurien kaupunkien neonvaloja, pikkukylien charmia, kuutioiden jytinää ja alla maailman legendaarisin tie...

Ei ole väliä jos olet jo ajannut Amerikan halki tai vasta uneksit siitä - tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle!

Keväisin terveisin,

Dani 05.05.2016

Tästä se alkaa - E Adams streetin ja N Michigan Avenuen risteyksestä

Tästä se alkaa - E Adams streetin ja N Michigan Avenuen risteyksestä

Kävin merkkaamassa reviiriä PeterPanBike tarralla... Katsotaan jos merkki on vielä paikalla kun seuraava ryhmä tulee käymään syksyllä...

Kävin merkkaamassa reviiriä PeterPanBike tarralla... Katsotaan jos merkki on vielä paikalla kun seuraava ryhmä tulee käymään syksyllä...

Päivä -1 | USA | Helsinki - Chicago | 7139 kilometriä

Lentäminen on nykyään tehty mukavaksi ja vaivattomaksi, jopa 12 tunnin lento meni todella sutjakasti. Tavarat ruumaan, turvatarkistus, koneeseen nousu ja samantien jatkamaan aamulla kesken jääneitä unia. Heräsin vasta ruoan tuoksuun, jonka ripeät Finnairin emännät tarjosivat suoraan pöytään. Sen jälkeen pari elokuva, josta toinen jäi kesken... Ehkä katson loppuun paluumatkalla... 

Koneesta lyhyt kävely passintarkistukseen ja kuuluisalle keltaiselle viivalle odottamaan vuoroa. Kuultuaan matkani tarkoituksen, tullivirkailija paljastui suureksi Harley-Davidson faniksi ja hetken höpötti sitä sun tätä, ennen kun iski maahantuloleiman passiin. 

Laukut tulivat samantien ja turvatarkistuksen hemmot viittoivat jatkamaan matkaa. Kaiken kaikiaan olin matkalla keskustaan noin 20 minuutin päästä laskeutumisesta! 

Laukut nopeasti hotellille, lenkkarit jalkaan ja tutkimusmatkalle Chicagon betoniviidakkoon. 

Chicago, lempinimeltään "Windy City" on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki New Yorkin ja Los Angelesin jälkeen. Vuonna 2015 kaupungin väkiluku oli noin 2,8 miljoonaa ja metropolialueen noin 9,9 miljoonaa. 

Chicagon lippu - Vaalkoiset raidat symbolisoivat kolmea kaupunginosa, kaksi sinistä - Michigan järven ja Chicago joen. Neljä punaista tähteä symbolisoivat neljä suurta tapahtuma kaupungin historiassa - 1. Kaupungin perustaminen v.1803 | 2. Suuri tulipalo v.1871 | 3. Maailman näyttely v.1893 ja 4. Maailman näyttely v. 1933 - Kaupunginjohtaja lupasi lisätä viidennen tähden jos Chicago Cubs (baseball joukkue) voittaa mestaruuden, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1908 jälkeen :)

Chicagon lippu - Vaalkoiset raidat symbolisoivat kolmea kaupunginosa, kaksi sinistä - Michigan järven ja Chicago joen. Neljä punaista tähteä symbolisoivat neljä suurta tapahtuma kaupungin historiassa - 1. Kaupungin perustaminen v.1803 | 2. Suuri tulipalo v.1871 | 3. Maailman näyttely v.1893 ja 4. Maailman näyttely v. 1933 - Kaupunginjohtaja lupasi lisätä viidennen tähden jos Chicago Cubs (baseball joukkue) voittaa mestaruuden, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1908 jälkeen :)

Nimi Chicago on ranskankielinen muunnos alueella asuneiden intiaanien sanasta shikaakwa, joka oli viittaus villisipulin hajuun. Alun perin tätä nimeä käytettiin Chicago-joesta, mutta sitä ryhdyttiin sittemmin käyttämään paikasta, jonne Chicagon kaupunki on rakennettu.

Kaupunki tunnetaan arkkitehtuuristaan ja etenkin lukuisista pilvenpiirtäjistään. Itse asiassa maailman ensimmäinen "pilvenpiirtäjä" rakennettiin nimenomaan Chicagossa vuonna 1885. Silloin 10 kerroksinen, 42 metriä korkea rakennus oli maailman korkein - tänä päivänä Chicagon korkein rakennus ja ehkä kaupungin kuuluisin maamerkki on maailman korkeimpiin rakennuksiin kuuluva Willis Tower (527m), entinen Sears Tower. Ylös pääsee ihaileman maisemia 22$ hintaan - osa lattiasta on tehty läpinäkyvästä lasista, joten paikka ei ole tarkoitettu heikkohermoisille

Paikallisbussi ja pilvenpiirtäjijä taustalla

Art Institute on pinta-alaltaan Yhdysvaltojen toiseksi suurin taidemuseo, vain Metropolitan Museum of Art on suurempi.  Sillä on merkittävä kokoelma  impressionistien  töitä.

Art Institute on pinta-alaltaan Yhdysvaltojen toiseksi suurin taidemuseo, vain Metropolitan Museum of Art on suurempi. Sillä on merkittävä kokoelma impressionistien töitä.

Ryhmä saapuu huomenna illalla, joten menen nyt pizzalle ja sitten nukkumaan - Huomenna seikkailu alkaa! 

Alla on kuvia Chicagon kaupunkikierrokselta (saat kuvat suuremmaksi klikkaamalla niitä).