Päivä 5 | Route 66 | Lebanon - Sapulpa | 454 km

Aamulla noin viiden maissa heräsin järjettömään ukkosen jytinään ja vettä tuli kuin Esterin, sen siskon, äidin ja tädin hanureista! "Voi luonto, miksi sinä meitä tällä tavalla kiusottelet!?" - kuului möreä ääni minun ikkunan takaa - Hannu oli heränyt ja nyt poti kohtaloaan :)

Uni ei enä tullut, vaan katsoin kännykästä accuweather.com sää ennusteet ja hymyilin itsekseen. Nukahdin samantien... 

Heräsin tuntia myöhemmin ja kuulin lintujen laulua - accuweather ei nimittäin valehdellut. Saderintama lipuu kohti itää ja me jatketaan matkaa länteen kohti sinistä taivasta, aurinkoa ja mahdollisuuksien maata!

Munger Moss ja Ramona olivat täällä kaauan ennen kuin Interstate teki Lebanonista tarpeettoman...

Vaikka kuinka vakuuttelen kaikille tulevasta hyvästä kelistä - ryhmän skeptikkot pistävät sadeasut ja kerrastot silti päälle. Öinen myräkkä on vielä liian tuoreessa muistissa...

Lebanonin keskustassa löytyi idyyllinen aamiaispaikka, jossa tankattiin energiaa ja kofeiinia ajopäivää varten. Samaisen ruokapaikan pihassa, skeptikot luopuivat sadeasuista :)

Sitten uljaat seikkailijat jo tottuneesti hyppäsivät uskollisten ratsujen selkään - Route 66 kutsuu! Tähän mennessä ehkä puhtaasti ajonautinnon kannalta parhaat route pätkät - erinomainen, kuiva asvanltti, loivia, suorastaan Harrikoille tehtyjä mutkia ja aurinkoinen keli.

Lämpötilat nousivat kohisten kun alettiin lähestyä Kansasia ja vaatteet vähenivät tasaista vauhtia. Jukka taisi olla ainoa joka ei luopunut Nahkarotsista ja pitkistä kalsareista, jopa silloin kun lämpötila lähestyi kolmeakymppiä :)

Missourin osavaltio jää kohta taaksemme ja edessä siintää Kansas ja Oklahoma!

Route hipaisee Kansasin kulman noin 25 kilometrin pituisella pätkällä ja me ajettiin tunnollisesti joka sentti!

Paukuteltiin menemään Missourin, Kansasin ja Oklahoman halki yhden päivän aikana - ei paha! Hotellilla oltiin jo hyvään aikaan ennen auringonlaskua, joten aika jäi jopa suihkun kaltaisin ylimääräisin ylellisyyksiin :)

Vastapäätä majapaikastamme löytyi oiva steak house jonka olut oli kylmä ja sitä tarjoiltiin isoissa kannuissa! 

Motoristi rusketus parhaimillaan :)

Daniil AmosovComment