Päivä 4 | Portugalin kierros | Covilha - Nazare | 256 km

Tänään oli Wapun aatto.

Vapun vietto aloitettiin jo aamupäivällä hieman kosteissa merkeissä, se pitää myöntää. Liikkeelle lähdettiin noin klo 10.00 tietämillä ja ensimmäiset tipat otettiin jo tunnin ajon jälkeen. Mutta ei tippa tapa, joten pysähdyttiin tienvarteen pukemaan ja jokainen esitti oman kiemurtelu performanssinsa sovittaessaan sadeasua päälleen. Iloisen keltaiseksi muuttunut joukkomme kiemurteli loppupäivän kun kiiltomato pitkin Portugalin lähes asumattomia metsäseutuja.


Meno jatkui hienoissa, mutta hieman erilaisissa maisemissa kuin mitä eilen oltiin ajettu. Maasto oli vuoristoisempaa, tiet mutkaisempia ja samalla hitaampaa ajaa. Pikku sade ei meitä latistanut ja meno jatkui vapun hilpeissä tunnelmissa kohti rannikkokaupunki Nazarea, seuraavaa majapaikkaamme.

Valokuvia ei pikku sateessa tule otettua ja isommassa sateessa vielä vähemmän, joten vietimme lähes valokuvaus vapaan ajopäivän. Viiimeisellä taukopaikalla Fatimassa sade loppui, mutta ajelimme iloisen keltaisena joukkona vapputunnelmissa vielä viimeiset 50 km Nazareen sadeasut hulmuten auringon ja tuulen kuivattaessa ne..

Nazaressa oli puolipilvistä ja mereltä puhalteli keväinen tuulahdus, lämpötila oli noin 15C.

Vapunviettopaikaksi valikoitui kalaruokiin erikoistunut ravintola.

Olivat ilmeisen onnistuneesti kokkailleet ennenkin, siitä tunnustuksena oli kiinnitetty rengasliikkeen mainoksia ulko-oven pieleen.

Glada vappen, hauskaa vappua, kippis, ziz zin…

Raskas vapun vietto voi vetää joillakin silmät hieman punaiseksi…

Jyrki LehtinenKommentoi