8 Päivä | Chiang Rai - Nan | 260 km

Päivän etappi vei meidät mutkaisia ja kumpuilevia teitä pitkin Nanin kaupunkiin, joka oli seuraava yöpymiskohteemme. Nan on tunnettu rennosta ja kiireettömästä meningistä ja yömarkkinoistaan, joten hotellikin oli valittu aivan keskustan tuntumasta. Kelpo hotelli; ainakin hyvällä paikalla ja lähellä moottoripyöräkorjaamoa:)

Ota Keijo kerralla kymppitonni niin että riittää hetkeksi, minä suojaan selustaa, toteaa Mikko.

Kahvitauko jossa palvelu pelasi

On merkille pantavaa, kuinka alkumatkan hengästyttävät ja huikeat tiet alkavat nyt tuntumaan aivan tavallisilta teiltä, joihin ei erityisesti kiinnitä edes huomiota.

Rauta-Pekka, Ihan tavallinen Keijo ja Rekka-Jukka.

Tiet siis ovat edelleen huikeita, mutta aletaanko jo olla hieman pois pilattuja kun tiet, maisemat, nähtävyydet, kylät ja muut matkan varrelle sattuvat asiat alkavat tuntua itsestään selvyyksiltä? Tästä juuri on kyse, ne kuuluvat asiaan, juuri näiden takia täällä Thaimaan ja Laosin välisillä rajaseuduilla nyt ajellaan!

Kimmo ja Huittis-Jukka

Honda-mies Mikko, Kotka-Pekka ja Kyytiäinen-Jaana

Rauta-Pekka ja Keijo

Kesämies mallia 2024 näyttää tältä! Kimmo oli hankkinut vapaapäivän kunniaksi itselleen uuden ajopaidan jolla Kimmo tuntien, ajetaan seuraavat 3-5 vuotta eteenpäin. Iloista väriyhdistelmää korostaa vielä Heliltä lainatut hekselit eli olkaimet, jotka palautetaan alkuperäiselle omistajalleen matkan päätyttyä. Kyllä mies voi olla komea, tuumasi Kimmo itsekin itsensä peilistä nähdessään:)

Rengasrikko! Ensimmäinen motoristin urallani ja ensimmäinen yli miljoonan yhteenlaskettujen PeterPanBike matkakilometrien aikana. Eikä edes kunnon rengasrikko, vaan Transalpin sisäeturenkaan venttiili oli alkanut vuotaa itsekseen jo muutama kilometri ennen saapumistamme Naniin. Lopullisesti rengas tyhjeni noin 500 metriä ennen hotellia. Jaana hyppäsi liikennevaloissa Mikon kyytiin ja ajelin tyhjällä kumilla perille.

Kuittasimme hotellihuoneet ja lähdin Mikon kanssa etsimään rengaskorjaamoa, sillä mopokorjaamoita Nainissa riittää. Yhtäkään “Big Bike” 21 tuumaista eturengasta ei kuitenkaan koko kaupungista löytynyt, se on harvinaisuus ja lähin löytyisi Chiang Maista noin 2 pv/350 km päästä. Aikataulut menee nyt uusiksi, heti ratkaisua miettimään.

Ratkaisu asiaan löytyi tietysti lähimmästä kampaamosta, mistäpä muualtakaan? Samlee kävi illalla hiuksiaan pesemässä ja kertoi sattumoisin kampaajalle ongelmastamme. Ongelma muuttui pian ratkaisuksi, sillä kampaajan kertoi että hänen isällään voisi olla yksi “Big Bike” rengas kotonaan. Samlee taas järjesteli asioita ja lopulta saimme sovittua, että Transalppini olisi noudettavissa aamulla mopopajalta ihka uusi sisärengas allaan.

Kimmo, Jaana ja Keijo

Tytöt yömarkkinahumussa

Nan by Night.

Jyrki LehtinenKommentoi