Päivä 4 | Länsi-lenkki 250 kilometriä

Tämä päivä oli pyhitetty ajamisen lisäksi myös nähtävyyksien bongailuun!  Yksi alueen kauniimmista teistä A-397 vei meidät Rondan suuntaan ja matkalla poikettiin myös hupaisaan kuuluisaan Juzcariin.

Juzcarin smurffikylä

Juzcar tuli tunnetuksi siitä, kun kaikki sen talot maalattiin sinisiksi osana Smurffit-elokuvan maailmanlaajuista mainoskampanjaa vuonna 2011. Júzcarin piti olla smurffikylänä yhden vuoden, mutta lisääntyneet turistimäärät ja smurffit-tuotteiden myynnin työllistävä vaikutus saivat aikaan sen, että 80% kyläläisistä halusi kansanäänestyksessä pitää Júzcarin toistaiseksi sinisenä. Päätös osoittautui kannattavaksi sillä valkoisena Juzcar veti noin 300 turistia vuodessa, mutta sinisenä noin 80000 :D

Juzcarissa nautittiin jo tutuksi tullut sopa de picadillo - paikallinen herkkukeitto, jonka taso kuitenkin vaihtelee paikasta toiseen melko rajusti. Niin kuin ryhmä hyvin totesi, ensimmäisenä ajopäivänä keitto muistutti vastapuristettua tiskirättiä! Toisissa paikoissa taas keitto oli makunystyröitä kutkuttava kokemus.

Pikkuteitä pitkiin jatkettiin Rondan kuvankauniiseen kaupunkiin. Kaupungissa on yli 30 000 asukasta, ja se on yksi seudun valkoisista kylistä.

Ronda on rakennettu korkealle Serranía de Rondan vuoristoon. Kaupungin halkaisee 120 metriä syvä El Tajo -rotko, jonka yli on rakennettu 1700-luvulla silta Puente Nuevo. Rotkon pohjalla virtaa Guadalevín-joki.

Rondassa sijaitsee myös yksi Espanjan vanhimmista härkätaisteluareenoista, vuonna 1785 valmistunut Plaza de Toros de Ronda.  Andalusia on niitä harvempia paikkoja maailmassa joissa härkätaistelu perinne elää yhä.

Sen jälkeen hypättiin taas meidän uskollisten ratsueitten selkään ja jatkettiin hulppeiden mutkien tutkiskelua. Rondasta takaisin rannikolle vie aivan älyttömän hieno prätkätie A-366 - maailmanluokan ajonautintoa!

Ajopäivän jälkeen tietysti maistuivat kypäräkaljat ja muutama cava lasillinen juhlistaakseen onnistunutta reissua!

Maittava illallinen hyvässä porukassa kruunasivat tämän reissun ja olen varma siitä, että tulen takaisin uudestaan ja uudestaan nauttimaan Espanjan vieraanvaraisuudesta!

// Dani / PeterPanBike

Katso reissusta tehty video, klikkaamalla alla oleva kuvaa!