Päivä 7 Omalo-Telavi 130 km

Omalo valmistautuu jo tulevaan talveen. Kausityöntekijät pakkaavat laukkujaan ja valmistautuvat lähtöön. Haikealla mikelellä mekin poistumme kylästä. Omalo on Kaukasusvuoriston helmi. Vaikeasti saavutettavissa. Autolla pitää varautua yli 10 tunnin m…

Omalo valmistautuu jo tulevaan talveen. Kausityöntekijät pakkaavat laukkujaan ja valmistautuvat lähtöön. Haikealla mikelellä mekin poistumme kylästä. Omalo on Kaukasusvuoriston helmi. Vaikeasti saavutettavissa. Autolla pitää varautua yli 10 tunnin matkaan vuorten yli. Endurolla kestää noin 3 tuntia eikä tarvi pitää edes kiirettä.

Omalosta rauhallinen lähtö. Noin klo 10:30 matkaan

Vaso tapaa tutun joka suosittelee käyntiä pienessä vuoristokylässä.

Kylään Kiipeäminen kannatti. Maisemat ovat jälleen mykistävät ja Omalon kylä näkyy kaukana alapuolellamme.

Khakhabo on pieni kylä vuorenrinteellä Omalon yläpuolella. Matkaa ja kiipeämistä kertyy noin 35 km edestakaisin.

Khakhabo on pieni kylä vuorenrinteellä Omalon yläpuolella. Matkaa ja kiipeämistä kertyy noin 35 km edestakaisin.

Georgia day 8 30421.JPG

Vastaan tulee noin 4-5 polkupyöräilijän ryhmä. Heidän kiipeämiselle täytyy nostaa hattua. Jo kypsään ikään ehtineet miehet veivaavat rinnettä ylös pienimmällä vaihteella. Toivottavasti polkupyörä kärpänen ei puraise minua. Näyttää sen verran rankalta.

Georgia day 8 30426.JPG

Matka jatkuu kohti Omalo passia hyvässä kelissä. Kun pääsemme passin huipulle on rinteen toiselta puolen työntyvä pilvi vallannut huipun. Näkyvyys on nyt vain hiukan enemmän kuin tullessamme. Alempana jälleen kirkastuu ja näemme nyt tien pidemmältä matkalta.

Matkalla on myös pieni kylpylä. Rikkipitoinen lämmin vesi tulee kallion uumenista. Kylpylässä on kolme pientä allasta joissa vesi vaihtuu jatkuvasti. Silti emme menneet likaamaan vettä vaikka mieli olisi tehnyt. Pölyisinä jos oltais hypätty altaasee…

Matkalla on myös pieni kylpylä. Rikkipitoinen lämmin vesi tulee kallion uumenista. Kylpylässä on kolme pientä allasta joissa vesi vaihtuu jatkuvasti. Silti emme menneet likaamaan vettä vaikka mieli olisi tehnyt. Pölyisinä jos oltais hypätty altaaseen ois altaan reunoja komistanut komeat lika raidat. Varmaan ois jouduttu pesemään koko allas.

Vuoristossa lämmöt ovat ollet 15 asteen tienoilla, mutta nyt kun lähestymme Telavia ja olemme saapunee alemmas on lämpötila noussut reilusti yli 20:n.

Telavi on vanha hieno kaupunki. Koska lounas on jo muutama tunnin myöhässä. Menemme syömään Hotellin viereiseen ravintolaan. Kypäräkaljat eivät ole aikoihin maistuneet näin hyviltä. Jälleen ruokalajit seuraavat toisiaan. Täällä jokainen ruokailu sisältää salaatteja, Kinkaleja eli kuin isoja pelmenejä ja Khatsapuri leipiä. Vasta ruokailun jälkeen tomuinen ryhmämme siirtyy hotelliin ja suihkuun.

Telavin pääkatu illalla.

Telavin pääkatu illalla.

Dani AmosovKommentoi