Päivät 3-5 | Delhi - Hardawani - Bardia - LUMBINI

PÄIVÄ 3 | DELHI - HALDAWANI | 280 KM

Tänään oli aikainen herätys. Tarkoitus oli päästä Delhin ruuhkien alta pois ja väljemmille vesille ennen kuin isommat ruuhkat alkavat. Hyvin onnistuttiin ja päästiin ulos kaupungista ilman suutempia ruuhkia. Alkumatka kuljettiin moottoritietä pitkin ensimmäiset reilu 150 kilometriä. ja sitten siirryttiin pienemmälle tielle. Siinä menikin kohtuu paljon aikaa ja Intian liikennekulttuuri tuli kyllä tutuksi kaikille.

Vielä ennen saapumista Haldawaniin pysähdyttiin Chhoti Haldwanissa Jim Corbett museolla. Jim Corbett oli oli intiassa syntynyt brittiläinen metsästäjä, jäljittäjä, luonnontieteilijä ja kirjailija. Agran ja Oudhin yhdistyneiden provinssien hallitus pyysi häntä usein tappamaan ihmissyöjä tiikereitä ja leopardeja, jotka hyökkäsivät ihmisten kimppuun läheisissä Kumaonin ja Garhwalin divisioonan kylissä. Tänään oli hieman sadekuuroja päivän aikana, mutta ei kastuttu pahasti ja kaikeinkaikkiaan onnistunut ensimmäinen ajopäivä.

Juha ja Esko valmiina lähtöön.

PÅIVÄ 4 | HALDAWANI - BARDIA (NEPAL) | 260 KM

Tänään ai ollut yhtä aikainen herätys kuin eilen, mutta aikainen kuitenkin, koska haluttiin olla Nepalin rajalla mahdollisimman hyvissä ajoin mikäli rajanylityksessä kestäisi pidempään. Rajalla oltiin noin puoli yhdentoista aikaan ja siellä sitten vierähtikin aikaa. Intian puolella meni pari tuntia kun täyteltiin tietoja ja Nepalin puolella ruhtinaalliset kolme. Viisumeissa ei mennyt kauan, mutta pyöristä pitää maksaa Nepalissa tietty summa / päivä ja siinä rekisteröinnissä sitten vierähti aikaa. Vasta neljän jälkee päästiin jatkamaan matkaa ja koska sitä oli jäljellä vielä 160 kilometriä, niin oli selvää, että valoisan aikaan ei ehdittäisi perille Bardian luonnonpuistoon.

Saavuttiin puiston porttille ja vartiat sanoivat, että pimeällä ei moottirpyöriä päästetä portista läpi koska se on liian vaarallista. Viime vuonna kuulemma tiikerit söivät kaksi puistossa ollutta ja sen takia eivät päästäneet meitä. Piti tovi säätää ja saatiin järjestettyä majapaikkamme hakemaan meidät. Pyörät piti jättää puiston ulkopuolella ja matka kesti meilein tunnin päästä perille. Olihan mielenkiintoinen päivä, mutta kaikki ehjänä perillä ja ruokakin oli valmiina melkein heti kun saavuttin perille vähän ennen puoli yksitoista illalla.

Jukan kanssa aamuteellä ennen lähtöä

Nepalin viisumit

Matka etenee. Jos ei pyrörillä, niin sitten näin.

PÅIVÄ 45 | BARDIA - LUMBINI| 305 KM

Aamu oli aurinkoinen, kun lähdettiin liikkeelle Bardian luonnonpuistosta. Saatiin kyyti Chisapaniin, minne jouduimme eilen jättämään pyörämme. Vielä kerran ajettiin Bardian läpi ja jatkettiin kohti Lumbinia. Ajettiin useamman luonnonpuiston läpi ja tänään päästiin myös ensimmäistä kertaa vähän mutkateille. Lumbiniin saavuttiin tasan kello viisi ja kaikki meni hienosti jälleen.

Sami HokkanenKommentoi