Päivä 3 | Belgrad-Kosovo-Skopje, Makedonia | 430 km

Tänään oli meillä jälleen täysi työpäivä. Lähdettiin liikkeelle hyvin nukutun yön jälkeen liikkeelle Belgradista ja heti aamusta siellä oli melko paljon ruuhkaa, mutta päästiin ihan mukavasti kaupungista ulos. Ensin pieni pätkä isompaa tietä ja sitten pienelle mutkapätkälle Vrcinin kylän kohdalta. Tie olikin melko pientä ja keskinopeus ei noussut paljon yli 40 km/h. Pikkutieltä siirryttiin tielle numero 25, joka johtaa Medjuluzjen kaupungin läpi ja melko ruuhkaisia ovat kaikki Serbian kaupungit tai ainakin kaikki ne, joiden läpi tänään ajettiin. 

Ulos Zagrebista

Kaunista maisemaa ja tietä Serbiassa

Serbiasta matka jatkui Kosovoon ja rajamuodollisuudet menivät tosi nopeasti. Ylityspaikkana meillä oli Merdaren kaupunki Serbian puolella. Ei ollut paljon rajalla porukkaa. Kosovossa ajettiin Pristiinan läpi, mutta emme pysähtyneet siellä. Lämpötila on ollut koko päivän n +30 astetta ja noissa ruuhkaisissa kaupungeissa ei oikein ole tilaa pysäköidä minnekään. On poliiseja plus sellaista vähän Intiasta tuttua ajokulttuuria niin ensi siinä sitten sopiva paikka stopata kun torvet soi ja kaikki koittaa tunkea risteyksistä läpi. 

Kosovosta matka jatkui aivan tuliterää ja hulppean näköistä moottoritietä Makedonian rajalle ja taas päästiin rajasta helposti yli. Loppumatka vielä Skopijeen ja hotelliin, jonka pihaan siihenkin oli melko ruuhkaista tulla. Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä ja hienoja maisemia matkan varrella sekä paljon mutkateitä.

Sami HokkanenKommentoi