Päivä 3 Sebes Romania- Mukatsevo Ukraina 490 km

Niepin saavuttua illalla Hotellille koko 9 henkinen ryhmämme on kasassa. Transylvaanian paras mutkatie saadaan vetää lähes kuivassa kelissä. Hienoja vanhoja kaupunkeja pitkin pävää. Zalau on yksi hienoimmista kaupungeista, mutta ratikka kiskot tekevät Maurille kepposen ja GS kellahtaa nurin. Onneksi vauriot ovat vain henkisiä.
 

Sebesin aamu aukeaa kosteana.

Sebesin aamu aukeaa kosteana.

Transsylvaanian parhaat mutkatiet vuoriston jälkeen.

Satu-Maresta suuntaamme tulliin. Kuun viimeisestä perjantaista johtuen tullissa on pitkät jonot. Jonoissa menee yli tunnin mutta Romanian tulli on nopea. Muutenhan kaikki meni hienosti. Harhaan johtaja tempas vain väärään maahan. Kerrankos sitä nyt Ukrainan kokosen maan hukkaa. Saavuimmekin Unkariin. Tovi mietittiin että mihin se Ukrainan tulli katos mutta nyt nyt selvis syy.

Tullin jonossa

Iltapäivällä lämmötkin alkaa nousemaan.

Tankkaus

Pikku oikaisu siis Unkarin kautta ja takaisin toiselle rajalle. Unkarin ja Ukrainan raja on pieni ja hiljainen. Jonoja ei ole, mutta Liljavirran Pekan matkaan tulee mutkia. Pekka on vuokrannut pyörän Italiasta ja sikäläinen vuokraamo antanut ilmeisesti aidolta rekisteriottelta näyttävän kopion. Tulli ei päästä häntä rajan yli. Pekalta jää Tsernobyl näkemättä ja matka jatkuu muualle. Ei auta mikään. Me muut pääsemme asiallisesti tullista ja tällä kertaa maa on oikea. Tosin illan mittaan saan kyllä kuulla kuittauksia Unkrainasta ja ties mistä. Kilometrejä ei tullut lisää ja yksi ylimääräineen maa saatiin liitettyä reissuun mukaan.

Opps. Ollankin muuten tultu Unkarii. Taitad kuulla tästä vielä pitkään. Ketään ei ylimääräinen maa harnittanut. Päin vastoin. Unkarilainen jäätelö on maailman kuulua

Toisella yrittämällä Ukraina jo löytyi.

Ukrainassa teiden kunto putosi rajusti. Tässä on yksi Ukrainan parhaista teistä.

Dani AmosovKommentoi