Päivät 26-28 | Rutog - Sai Tu La Zhen - Yarkand - Kashgar | 1200 km

Muutamaan päivään ei ole ollut kunnon nettiyhteyttä ja tunneissa mitattuina on myös ollut melko pitkiä päiviä meidän viimeiset ajopäivät täällä Kiinan puolella. Rutogista jatkettiin matkaa Tiibetin ylängöllä edelleen viileässä 4-5000 metrissä Sai Tu La Zheniin. Ajopäivä oli kilometreissä pitkä, mutta tie oli  ylängöllä kulkevaa nopeaa ruuhkatonta baanaa. Yhdellä poliisin tarkistuspisteellä päällikkö seisotti meitä ihan huvikseen kolme tuntia joten se päivä venyi tosi pitkäksi.

Maisemat jatkuivat upeina.

5000 metrin bilisturnaus.

Karakorum Highway.

...joka vaihtuu aavikoksi hetken päästä.

Seuraavana päivänä jatkettiin samoissa maisemissa ja päivän piti olla suhteellisen lyhyt n. 370 kilometriä, mutta matkan varrella oli useampi poliisin tarkastuspiste (5-6) ja niissä yhteensä kului aikaa 5-6 tuntia vaikka meillä oli välillä poliisiautokin edessä ajamassa välitarkistuspisteiden läpi. Bensan saamisessa kului toista tuntia kun sille piti olla lupa ja soittoa päällikölle ja päällikön päällikölle.  Missään en ole nähnyt niin paljon poliisiautoja kuin Yarkandissa. Lähes joka risteyksessä oli poliisiauto vilkut päällä ja kävelypartioita kaikkialla. Huoltoasemilla on isot vartiot saksanpaimenkoirineen joten täällä valtio pelkää paljon. Tänään saavuimme Kashgariin ja matka meni kahteen edellispäivään verratuna yllättävän jouhevasti. Toki oli tarkastuksia tänäänkin ja loppumatka Kiinassa onkin vaatinut vaatii ison määrän kärsivällisyyttä. Maisemat on kauniita kun vuoristo vaihtuu yhtäkkiä aavikoksi ja lämpö muuttuu +6 asteesta +30 asteeseen hetkessä. Turismin kannalta tämä tämä olisi tosi upea paikka, mutta viranomaiset ja turismi eivät pelaa yhteen täällä, mikä on sääli.

Poliisiauton perässä mennään.

Huomenna on sitten vuorossa viimeinen päivämme Kiinassa ja odotettavissa on jälleen tarkistuksia. Toivottavasti päästäisiin kohtuullisessa ajassa Kirgistanin puolelle. Kalusto on edelleen pelannut hienosti.

 

Sami HokkanenComment