Päivä 8 | Jamshedpur - Bodhgaya | 330 km

Elisen pitkän päivän jälkeen tänään oli vuorossa astetta helpompi taival. Siitä huolimatta aikaisin ylös, aamiaiselle ja ennen seitsemää oltiin tien päällä. Päivän reitti oli tuttua maisemaa edellispäiviltä tosin jonkin verran oli pieniä kumpumaisia maastoja välillä ja vähemmän liikennettä mikä tietenkään ei tarkoita että sitä olisi vähän.

Aamusta vähän pientä tietä.

Ei taida olla ukin piippu, mikä se siellä savuaa vaan jokin tehdas. Noita tehtaita näkynnyt muutamia matkan varrella ja voin sanoa että elinikä tehtaan lähellä asuvilla ei liene suuren suuri.

Matkan ensimmäinen tekniikkaongelma koettiin, kun Juhan pyörästä tyhjeni takarengas. Katseltiin jo edellispäivänä, että sitä ei oltu asennettu kunnolla paikalleen ja oli tarkoitus korjata asia tänään päivän päätteeksi, mutta näin sitten kävi. Perässä tuleva huoltoauto hoiti kuitenkin vaihdon ripeästi.

Tie kuuluu kaikille osa 4.

Hyväpintaista nopeaa ja melko rauhallista motariakin oli tänään yllättävän paljon. Se on kuulkaa täällä ihan okei ajella sitä.

Lounastauolla ja kyllä nää kasvisruuat täällä hyviä ovat.

Päivän päätteeksi saavuttiin Bodhgayaan joka on Buddhalaisille pyhä paikka. Täällä sijaitsee puu, jonka alla Buddhan kerrottiin saavan valaistumisen. Ole itse käynyt täällä reppu selässä 2001 ja on kuulkaa ihan eri paikka nykyisin. Silloin oli rauhallista eikä kauheasti turisteja näkynyt. Nyt tämä on iso paikka ja suuri sirkus. Näin oletinkin, mutta kyllä näin iso muutos vähän hatkähdytti. Kauhian kuuma päivä oli tänäänkin ja arviolta jossain +40 asteen lukemissa liikuttiin välillä. Ei siihen tahdo tottua, mutta selvitään kyllä. Kamera piti antaa pois, joten kuvia temppelistä en saanut.  Huomenna matka jatkuu Hindujen pyhään kaupunkiin Varanasiin.

Seuraavana esittelyvuorossa on matkalaisista Markku.

Markku Hyttinen
Ikä: 67
Asuinpaikka: Lieksa
Synnyinpaikka: Pielisjärvi
Ensimmäinen moottoripyörä: Nepri sivuvaunu

Susirajan miehemme Markku on eläkkeelle jäänyt kirvesmies joka menee täällä Intiassa ensikertalaisena kuin kala vedessä. Markku on tainnut olla edellisessä elämässään kulkuri kun suhteellisen kevyellä matkailukokemuksella varustettuna etenee hienosti.

Markku haluaa lähettää terveisiä Tapani Mäkäräiselle joka auttoi Markkua matkajärjestelyjen suhteen sekä kaikille lieksalaisille erityisesti Eino Turuselle.

Sami HokkanenKommentoi