Päivä 3 | Peryapalayam - Ongole | 280 km

Ensimmäinen täysimittainen oman ryhmämme ajopäivä käynnistyi tänään hotellin pihasta kello kahdeksan pian Danin porukan perään. Päivän agenda oli pyörien sisäänajo ja Intian ajorytmiin tottuminen. Hurjan paljon on tiet täällä parantuneet sitten ensimmäisten matkojeni. On sileää kolmikaistaista moottoritietä, jossa tavara liikkuu vauhdilla eteenpäin. Liikennekulttuuri on se sama vanha ja sen muuttaminen ei kyllä ihan helppo homma ole ja onnistuukohan se koskaan.

Lähtöä vaille valmista Kakinadassa.

Hanumanko se siellä kurkistelee?

Ensimmäisellä tauolla Markku ja Kimmo pyyhkäisivät meistä ohi kun sattumalta Danin porukka lähti sadan metrin päästä liikkeelle huoltoaseman pihasta ja kaverit luulivat että se oli meidän ryhmä. Odoteltiin hetkinen ja kun ei poikia näkynyt niin lähdettiin jatkamaan matkaa. Olivat sitten ajaneet aika haipakkaa päivän päätepisteeseen saakka joten ohjeistin hakeutumaan jonnekkin majoitukseen ettei tarvitse meitä odotella suotta. Tulitiin reilu tunti poikien perässä Ogoleen ja majottauduttiin paikan parhaaseen hotelliin. Ihan ok paikka tämä on eli paikallisilla standardeilla kylän paras. Kimmo ja Markku ovat tuossa 150 metrin pääässä toisessa hotellissa. Pikasuihkut ja yhdistetylle lounas / illalliselle, eli riksat alle ja kohti Ongolen ykkösruokapaikkaan. Perille päästyämme muutaman ylimääräisen mutkan jälkeen todettiin että he sulkevat tältä illalta. Vierestä löytyi kuitenkin mainio ravintola jossa oli baari samassa. Saatiin oikein hyvä illallinen ruokajuomin höystettynä ja paikalliset olivat kovin tohkeissaan ulkomaalaisista vieraista.

Moottoritie on kuuma, hyvin kuuma.

Kaupunkina Ongole ei ole mitään ihmeellistä, kaupungin kuuluisuus onkin karjarotu, jota on viety ympäri maailmaa ja joka on resistenssi hullun lehmän taudille sekä suu- ja sorkkataudille. Lienee siis pyhistä lehmistä se laadukkain. Koko päivän oli tosi tosi kuuma sää ajella lämpömittarin huidellessa jossain +35 asteen hujakoilla ja yli. Siksi päätettiin mennä ajoissa pehkuihin ja startata huomiseen päivään aikaisin liikkeelle.

Kimmo ja Markku olivat tänään meidän tiedusteluosasto.

...ja löytyipä Kimmon kauan kadoksissa ollut velikin täältä Ogolesta :)

Onkohan tässä jo jotain Deja Vu -ilmiötä mutta se luvattu ryhmän esittely siirtyy huomiselle vai laitetaanko jo suosiolla ylihuomiselle. Intiassahan kaikki ei tapahdu ihan just heti ;)

 

Sami HokkanenKommentoi