Päivä 12 | Easy Rider | Grenada - Memphis - Hot Springs | 470km

Aamupalalta rautaratsujen selkään ja nokat edelleen pohjoista kohti. Aamu on kylmä ja 80mph nopeus moottoritiellä ei ainakaan lämmitä lisää ;) Kyllä, päätimme tänään ajaa ensimmäiset 90 mailia interstatea, jotta säästämme aikaa Graceland-visiitille.

Puoli yhdentoista aikaa ryhmä kaartaa Elviksen kotipihaan, Gracelandiin. Tai no melkein, läheiselle parkkikselle kuitenkin! Pääsyliput taskuun ja kupit kahvi lämmikkeeksi, ja visiitti on valmis alkamaan.

Graceland on USA:n toiseksi vierailluin talo, yhteensä 650 000 vierasta käy ihmettelemässä alkuperäiskunnossaan olevaa staran kotia. Ainoastaan Valkoinen Talo kiilaa kävijämäärällään ohitse.

Aamu on tänään Gracelandissa kuitenkin rauhallinen, ruuhkaa ei juurikaan ole. Itse kuninkaan koti on vaikuttava kokemus, asiat tulevat "lähelle" ja konkretisoituvat. Mieleenpainuva kierros, kannattaa ehdottomasti käydä jos Memphisissä sattuu liikkumaan!

Graceland "pönötyskuva".

Graceland "pönötyskuva".

Tässä toivotti muutama kymmenen vuotta siten Elvis vieraansa tervetulleiksi.  Talo oli sisältä 60- ja 70-lukujen mukaisesti sisustettu (selaa kuvia alla).

Tässä toivotti muutama kymmenen vuotta siten Elvis vieraansa tervetulleiksi.

Talo oli sisältä 60- ja 70-lukujen mukaisesti sisustettu (selaa kuvia alla).

Elvis Presley löydettiin makaamasta elottomana kotinsa kylpyhuoneen lattialta iltapäivällä 16. elokuuta 1977. Hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. Kuolinsyyksi ilmoitettiin sydämen rytmihäiriö.   Elviksen hautajaiset pidettiin 18. elokuuta. Elvis haudattiin Forest Hill hautausmaalle mausoleumiin äitinsä viereen. Elokuun lopulla Elviksen ruumis yritettiin varastaa. Tapauksen jälkeen Elvis ja hänen äitinsä haudattiin tähän Gracelandin Meditaatiopuutarhaan, jossa lepäävät myös hänen isänsä ja isoäitinsä.

Elvis Presley löydettiin makaamasta elottomana kotinsa kylpyhuoneen lattialta iltapäivällä 16. elokuuta 1977. Hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. Kuolinsyyksi ilmoitettiin sydämen rytmihäiriö. 

Elviksen hautajaiset pidettiin 18. elokuuta. Elvis haudattiin Forest Hill hautausmaalle mausoleumiin äitinsä viereen. Elokuun lopulla Elviksen ruumis yritettiin varastaa. Tapauksen jälkeen Elvis ja hänen äitinsä haudattiin tähän Gracelandin Meditaatiopuutarhaan, jossa lepäävät myös hänen isänsä ja isoäitinsä.

Gracelandin kierroksen jälkeen lähdemme museokierrokselle, ja aloitamme - kuinka muuten -Elviksen autoista, moottoripyöristä ja muista pöristimistä.

30b43143-6b6e-4be2-b83b-36a9ebc59225.JPG

Alla museon ajoneuvoja (selaa kuvia).

Rock'n Rollin Kuningas.

Rock'n Rollin Kuningas.

Harry ihailemassa Elviksen saavutuksia ;)

Harry ihailemassa Elviksen saavutuksia ;)

What? Elvis has not left the building!

What? Elvis has not left the building!

Gracelandissa vierähtää lähes neljä tuntia. Kahden jälkeen iltapäivällä koneet jälleen käyvät, sovitaan että otetaan reipas marssitahti, matkaa hotellille Hot Springsiin on vielä 200 mailia.

Osavaltiot vilisevät, tänään päästiin Arkansasiin.

Osavaltiot vilisevät, tänään päästiin Arkansasiin.

Maisematkin muuttuvat Hot Springsiä kohti kumpuilevaksi, ja nyt saatiin ikuistettua kuvaan myös mutka!

Maisematkin muuttuvat Hot Springsiä kohti kumpuilevaksi, ja nyt saatiin ikuistettua kuvaan myös mutka!

Ilma viilenee jälleen, menovettä tankkiin ja pitkät kalsarit jalkaan!

Ilma viilenee jälleen, menovettä tankkiin ja pitkät kalsarit jalkaan!

Taivas aukeaa n. 50 mailia ennen hotellia, ja vedämme sadevermeet niskaan. Taivaanrannassa salamakin lyö muutamaan kertaan. Sadetta uhmaten selviämme hotellille kuuden jälkeen illalla.

Tänään illallispaikaksi valikoituu meksikolainen ravintola Tripadvisorin suosituksesta!

Illallisen jälkeen päivä on jälleen paketissa - huomenna kohti Dallasia ja Southfork Ranchia!

Mika PyyppönenComment