Päivä 14 Montagu - Kapkaupunki

Viimeinen ajopäivämme käynnistyi pilvisessä, mutta lämpimässä säässä. Eilen illalla pätettiin yhdessä ettemme aja hyväntoivonniemen kautta, koska silloin ajopäivästämme saattaa tulla todella pitkä riippuen liikenteestä. Ajoimme matkassa lyhintä, mutta reittinä mielenkiintoisempaa Kleinin solan läpi kulkevaa tietä. Sola piti ajaa tarkasti läpi, koska siellä oli samalla menossa polkupyöräkilpailut. Viimeinen tankkaus Kapkaupungissa vielä ennen pyörien palautusta vuokraamolle. Palautus sujui ripeästi, taksilla keskustan hotelliimme, hieman vapaata aikaa ja illalliselle. Ennen illallista käytiin 99 Beers - ravintolassa olutmaistajaisissa, josta siirryttiin Mama Africa -ravintolaan päättäjäisillalliselle. Illallinen nautittiin marimbabändin säestyksellä, joka tosin fuusioi aika paljon länsimaisia kappaleita, mutta bändinä taitava stemmalauluineen.

Hieno oli myös viimeisen ajopäivämme reitti.

...johon kuului myös lyhyt vierailu viinitilalla.

Nyt on osaltani ensimmäinen Etelä-Afrikan matka ajettu. Tämä matka oli kaikkea sitä mitä odotin ja paljon enemmän. Etelä-Afrikan matkalla yhdistyvät monien muiden kohteiden parhaat puolet yhdessä maassa. On upeita maisemia, viidakkoa, aavikoita, runsas eläimistö, rikas kulttuuri ja tiet suurimmaksi osaksi erttäin hyviä. Aivan täydellinen kohde matkamotoristille. Nyt alkaa osaltani n. 6 viikon tauko ja sitten startataan Chennaista Intiasta kohti Suomea ja Vantaata. Siitä jo aloitettu blogi löytyy täältä https://www.peterpanbike.fi/201804-enfiledintia-sami/?rq=sami

Pyörien palautus sujui ripeästi.

Hotellin aulassa on mukava ottaa pikku lepohetki ennen iltaohjelmaa.

Pienet olutmaistajaiset ennen siirtymistä illalliselle.

Kiitos kaikille kanssamatkustajille mukavasta reissusta ja lukijoille vinkiksi, lähtekää kanssamme Etelä-Afrikkaan. Jos pitäisi kuvailla matkamotoristin taivasta, niin hyvin lähelle päästään.

Sami Hokkanen1 Comment