Päivä 11 | Mendoza De Argentina - Santiago De Chile | 365 km

Viimeinen ajopäivä. Ja se teki lähdöstämme normaalia hiljaisemman. Ehkä jopa ripaus haikeutta oli aistittavissa Mendozan aamuisella parkkipaikalla. Kaikesta huolimatta edessämme oli vielä täysimittainen ajopäivä ja yksi matkamme upeimmista tieosuuksista ja monen mielestä juuri se kaikkein upein. Mendozan jälkeen edessämme avutui vaikuttava näky kun lähestyimme Andejen majesteettista vuorijonoa. Tahto siirtää vuoria mutta sellaista tahtoa ei ryhmästämme tänään löytynyt vaan juuri päinvastoin. Mitä sen hienompaa voisi ollakkaan kun ajaa moottoripyörällä Andejen yli ja hieman läpikin :)

Alhaalla ehdottomat stopit Puente Del Inca ja Aconcagua Mirador. 

Matkalla oli useita poliisin checkpointteja joista yhdessä Pekka, Simo, Jari ja Timo pysäytettiin kuuntelemaan poliisejen ripitystä keltaisen viivan ylittämiseen liittyvistä seikoista :) Sakoilta onneksemme tälläkertaa täpärästi vältyttiin :)

Andejen lähestyessä rataprofiili muuttui nousuvoittoiseksi, mutkat lisääntyivät ja tunneli toisensa jälkeen ilmestyi reitille. Argentiinan ja Chilen rajamuodollisuudet löytyvät Paso De Los Libertadoresista, 3200m:n korkeudesta. Rajan jälkeen tie laskettelee Chilen puolelle noin kilometrin alamäen huikeaa mutkatietä vaikuttavissa Andejen maisemissa. 

Paso De Los Libertadores. 

Paso De Los Libertadores. 

Merenpinnan tasolle laskeuduttuamme alkoi tarkenemaan lämpötilan noustua 35 asteeseen ja hieman ylikin. Hard Road Santiagon pyörien vastaanotto tapahtui yhtä ripeästi kuin niiden luovutuskin. Guidon Hard Road saa toiminnastaan täydet pinnat !

Hieman huikopalaa Andejen alarinteillä.

Hieman huikopalaa Andejen alarinteillä.

Mopot on luovutettu ja hotellia kohti. Chileläisessä tilataxissa on vähän tilaa ja paljon tunnelmaa ;)

Mopot on luovutettu ja hotellia kohti. Chileläisessä tilataxissa on vähän tilaa ja paljon tunnelmaa ;)

Jari pähkäilee, että mistä päästä tätä pommia kannattaisi lähteä purkamaan :)

Päättäjäisillallisen herkkujen ääressä :)

Päättäjäisillallisen herkkujen ääressä :)

Santiagon päättäjäisillallisella syötiin, juotiin, pidettiin puheita ja onniteltiin toisiamme erinomaisesti onnistuneesta matkasta :) Kelejäkään ei voi moittia. Upeaa auringonpaistetta startista maaliin ja sadevehkeet pysyivät visusti laukun pohjalla koko matkan. Kilometrejä HD-Chile trippimittariin kertyi noin 3500. Omasta ja PeterPanBiken puolesta SUURI KIITOS Marjatta, Helena, Gunta, Kirsi, Kauko, Pekka, Ilpo, Jari, Timo, Make, Simo ja Eero !!! Teidän kanssanne oli helppoa, hauskaa ja mukavaa matkustaa !!! MUCHAS GRACIAS COMPAÑEROS !!! Kiitos myös tämän blogin lukijoille ! Tämä blogi alkaa olemaan tässä. Moi !

Pekka | Buenos Aires, Argentina

Vielä kerran Andejen yli. Pekka matkalla Santiagosta Buenos Airesiin.

Vielä kerran Andejen yli. Pekka matkalla Santiagosta Buenos Airesiin.

Daniil AmosovComment