Päivä 10 | Cape Agulhas - Cape Town | 177km

Jos pitäisi asua Etelä-Afrikassa...

Jos pitäisi asua Etelä-Afrikassa...

... Cape Agulhas olisi oiva paikka pilvisenäkin aamuna!

... Cape Agulhas olisi oiva paikka pilvisenäkin aamuna!

Päivä 10 | Cape Agulhas - Cape Town | 177km
Tänään on se päivä kun tilattu ja maksettu GPS olisi ollut hyvästä! Päädymme heti kohta Cape Agulhaksen jälkeen hiekkatielle ja sitten vielä toiselle... ja kolmannelle ja sillä lailla. Maps.me näyttää kyllä suunnan jotenkuten mutta ei sitten juuri sitä enempää ja aamupäivä on pilvessä, joten auringostakaan ei ole apua! Mutta pääsemme N43'lle ja sen asvaltille joka on tavoitteenamme! Ja N43'lla näkee nopeasti, että tämänkään päivän rantaosuus ei ole mitään varsinaista köyhällistö aluetta. Talot suurenevat ja hulppeentuvat koko matkan Cape Townia kohti aina siihen hetkeen saakka kunnes kaarramme vähän sisämaahan ja kohti lentokenttää. Cape Townin lentokenttä on keskellä suurta township-aluetta! 
Ette miksi lentokentälle? Paavon matkatavaroita hekemaan tietty! Paavo ei ole vielä saanut omiansa. Ollessamme Maserussa tavoitin huonosti tavoitettavissa olevan Johannesburgin kentän Lost & Foundin edustajan puhelimella joka 2 kertaa. Hän lupasi toimittaa Paavon matkatavarat Cape Towniin. Ne olivat jossakin kohtaa kokonaan kateissa. Aamuna jona lähdimme Maserusta niitä oltiin lähettämässä Masuruun. Pyysin perumaan Maserun ja lähettämään Paavon pahvilaatikon Cape Towniin, minkä Lost&Foundin ihminen lupasi pyhästi tehdä. Cape Townin kentällä selviää kuitenkin että Paavon matkatavaralaatikko on kuin onkin Maserussa... ehkä!? Cape Townissa se ei kuitenkaan ole!
Päivän kulttuurikohteemme on tänään Betty's Bay ja sen pingviini kolonia. Betty's Bayssa asuu 1000-2000 harvinaista African pingviiniä ja aika moni niistä on tänään kotona. African pingviinin voi bongata Africassa kolmessa kohtaa. Betty's Bayssä, Cape Hopessa sekä Etelä-Namibiassa. Kahdessa jälkimmäisessä asuu vähän pienempi colonia!
Illalla on sitten päättäjäispäivällisen aika. Kymmenen päivää on mennyt nopeasti tai erittäin nopeasti. Kun tie ja maisemat ovat kohdallaan, niin matkoilla on taipumusta mennä turhan noepasti. Olen aina sanonut ja sanon edelleen, että Etelä-Afrikka on paljon mainettaan perempi ja moottoripyörämatkakohteena se on loistava. Lähde vaikka katsomaan jos et usko! :] Ja kun Afrikassa ollaan, niin päättäjäispäivälliseksi syömme antilooppia! Njam!

Betty's Bayssa asuu harvinainen...

Betty's Bayssa asuu harvinainen...

... African pingviini!

... African pingviini!

04.jpg

Betty's Bay ja sen African pingviini colonia!

04a.jpg
04c.jpg
04b.jpg
04d.jpg

05c.jpg

Route44 oli yksi matkamme upeismista teistä!

05.jpg
05d.jpg
05b.jpg
05a.jpg
Daniil AmosovComment