Päivä 12 | Kiwi | Te Anau - Bluff - Cromwell | 440km


Pienestä Te Anausta lähdettiin banaanin ja kahvin voimin - ei ollut yhtäkään aamiaispaikkaa auki. Se asia kuitenkin korjattiin Invercargillissä jossa tankattiin niin mopot kun motoristitkin! Samasta korttelin toisesta päästä löytyi myös maailman nopein Intiaani :) Burt Munron rautatavarakauppa "Hayes & Sons" tarjoaa enemmän kun ulkoapäin voisi ymmärtää - se on samalla pieni moottoripyörämuseo!  


Invercargillistä suuntana etelä. Itse asiassa niin paljon etelään kuin tietä pitkin pääsee. Päätepiste tulee vastaan Bluffissa, joka Uuden Seelannin eteläisin piste! Jo pohjoissaaren pohjoisimmassa pisteessä sovittiin, että matkan toisessa päässä käydään kaikki itsenäisyyspäivän uinnilla - ja lupauksethan pidetään :) Lämpötilatkin hipovat mukavia hellelukemia! 

Eteläsaaren eteläisin kärki - Bluff!

Pohjoissaaren pohjoisin kärki Cape Reinga 10 päivää sitten!

Veikko, Esa ja Tarmo Bluffissa uinnilla! 

Esa sukeltaa vai aivastaa? :)

Tarmo merenneitoa etsimässä?

Pienen tasaisen osuuden jälkeen tiet palavat tuttuun muotoon vähän ennen päivän päättäriä - Cromwellia. Hauska fakta - Cromwell on 119km kilometriä lähimmästä merenrannasta - kauimmas merestä ei Uudessa- Seelannissa pääsee!

Elohopea kohoaa 35C kun kaaramme vanhaan kullankaivajien kaupunkiin - Cromwelliin. Vanha historiallinen keskusta on säilytetty ja kunnostettu samaan muotoon miltä paikka näytti 1800-luvun kultaryntäyksen aikoihin. Muuten kylä on erittäinkin hiljainen ja jotenkin hyvin autenttinen - ei turisteja, ei matkamuistomyymälöitä, ei häslinkiä. Yksi baari ja ravintola, muutama hotelli, järvi ja vuoret...

Daniil AmosovComment