On kiva herätä linnunlaulunaikoihin. kun tiedät että edessä on hieno päivä! Kaikki lähtövalmiina jo klo 08.00 ja ei kun kohti uusia seikkailuja!

Aamujumpan sijaan lähdettiin lämmittelemään näille mutkille Mesa Verden kansallispuistossa...


Mesa Verde on espanjaa ja tarkoittaa ”vihreää pöytää”. Mesa Verden puisto on tunnettu erityisesti muinaisten pueblointiaanien rakentamista taloista ja kylistä. Kuuluisimmat näistä ovat luoliin ja kallionkielekkeiden alle rakennetut rakennukset.Virtauseroosio on leikannut tasangolle syviä kanjoneita, joiden väliin on jäänyt korkeita pöytävuoria, mesoja. Vesi on syönyt hiekkakivisten kallion seinämiin eri kokoisia koloja.

Alueella on myös pieni museo, joka kertoo Pueblointiaanien historiasta ja tuhosta. Puutarha arkkitehtinä Karia kiinnostivat enemmän "eläinlukolla" varustetut roskakorit - ehkä kohta tälläiset löytyvät myös Suomesta? ;)


Rikke leikkimässä Cowboytä :)

Mesa Verden vuoriston jälkeen ajettiin vuorostaan pitkiä preeriasuoria. Maat kuuluvat edelleenkin Navajo ja Hopi Intiaaneille - niitä tavattiin matkan varrella joka paikassa - kaupoissa, bensa asemilla ja ravintoloissa... 

Maisema jatkuu tasaisena pitkine suorineen, kunnes taas Red Rockissa nousemme serpentiiniä ylöspäin. Fiilis on mahtava!


Seuraavaksi ohjelmassa oli, Grand Canyonnin pikkuserkkuna tunnettu, Canyon De Chelly. De Chelly on vähintäänkin yhtä makeaa kun maailmankuulu Grand Canyon, mutta juuri tuntematon yleisön keskuudessa. Jos Grand Canyonilla pitää potkia aasialaisia turisteja pois edestä päästääkseen nauttimaan maisemista, niin De Chellylla ei ollut muita meidän lisäksi :) 

GOPR8696.JPG

Päivä päättyy Tex Willer maisemiin Gallupiin, jossa yövymme legendaarisessa El Ranchossa. Hotelli kipusi kuuluisuuteen 30-luvulla, jolloin Gallupin seutu oli westernien kuvauspaikka numero yksi. Mm. Ronald Reagan, Humphry Bogart ja Bryce Wayne ovat yöpyneet hotellissa sen kulta-aikoina! Ja nyt tietysti me! :)
 

Comment