Päivä 2 | Golden Gate | Las Vegas - Bryce Canyon - Tropic | 480km

Lähtövalmistelut 05.09.17 klo 05.50


Liikkeelle päätettiin lähteä ennen kun kaupunki herää. Eihän Las Vegas koskaan nuku, mutta just siinä 6 maissa on pieni kohta, jossa bilettäjät ovat jo palanneet kotiin, mutta aamuvirkut eivät ole vielä ehtineet kaduille :)

Aamulla myös lämpötilat pysyivät kohtuullisina ja 40 astetta rikottiin vasta puolenpäivän aikoihin.

Heti Vegasin ulkopuolella löytyy Overtonin karunkaunis kansallispuisto. Makea ajotie seurailee Coloradojoen rantoja autiomaan läpi. Melkein heti Nevadan vaihduttua Arizonaksi kohdallamme on koko planeettaamme mittakaavassa hulppein pätkä moottoritietä Interstate 15 sukeltaessa kanjoniin vuorten väliin.

Nevadan puolella, Mesquiton pikku kylässä käymme maittavalla aamiaisella meksikolaisessa ravintolassa. Riisin, munakkaan ja pupujen kombiaatio toimii yllättävän hyvin :)


Osavaltio vaihtuu Nevadasta Arizonaksi

Interstate jää taustapeileihin kun hyppäämme taas pienimmille teille Cedar Cityn kohdalla. Matkaamme itään Dixie Kansallispuiston läpi - maisemat ja tie ovat maailman luokkaa. Kun Arizonassa lämpötilat pyörivät 30-35 välillä. Dixie vuorten korkeuksissa jouduimme taas väistelemään hyisevän kylmiä raekuuroja ja sitten lämpötilat taas kohdilleen kun laskettiin seuraavaan laaksoon. 

Ennen majoittumista Tropicciin, käymme vielä piipahtamassa Bryce Kanjonin maisemissa. Mielettömän hieno ensimmäinen ajopäivä päättyy muutaman kypäräkaljan jälkeen pihvin äärelle!

Daniil AmosovComment