Päivä 56 | Vang Vieng - Vientiane | Laos | 201km

01.jpg
Vang Viengin...

Vang Viengin...

... aamumaisemia!

... aamumaisemia!

Päivä 56 | Vang Vieng - Vientiane | Laos | 201km
I have a dream sanoi Martin Luther King... ja niin on minullakin. Ja jotkut haaveilevat valkoisesta joulusta. Minun unelmani on sivujalka tiikeriin Bangkokissa! Olen ollut ilman sivujalkaa Pohjois-Mongolian pyörien kuorma-autokuljetusesta saakka ja ilman keskijalkaa Halong Baystä saakka. Useammassa pyörässä on sen verran säätöä, että otin Bangkokiin huoltopäivän. Thaimaan pääkaupunkin Bangkok ei tule kuitenkaan vielä tänään, vaan tänään tulee Laosin pääkaupunkin Vientiane, joka on reilusti pienempi... ainakin 10 kertaa ja reilusti vähäliikenteisempi.
Ajopäivä on tänään vähän kuten eilen... 3-4 tuntia ajoa tauoista riipuen. Lounas on perillä ja iltapäivä kohdeaikaa. Itse käyn Parisien Cafessa crosantilla jota ei ole ja sitten kipin kapin takaisin hotelliin viettämään macciaikaa. Paluulentomme ja pyörien paluukuljetus ovat molemmat vaiheessa ja toinen riippuu toisesta ja päinvastoin! Päivä päivältä alkaa näyttämään yhä lupaavammalta sen suhteen, että saamme lastattua pyörät konttiin Balilla... mutta ei vielä kiveen kilkatettu. 
Ennen päivällistä vielä kuntosalille, saunaan, uimaan, saunaan ja uimaan. Hotellistamme löytyi sellainen ihme kuin sauna. Ei ihmeellinen mutta toimiva! Ja suomalaisten maine saunojina kasvaa. Paikalliset eivät käsitä kuinka niin paljon vettä voi viskoa kiukaalle ja kuinka niin ja niin kuumassa voi istua! Laosilaiset tietävät myös että kuumassa saunassa on vaarallista :].
Päivällinen löytyy helposti keskustasta. Varsinkin kun päivällisravintola on valmiiksi bongattu... ja saamme hyvät eväät jälleen kerran!  Muut katoavat päivälliseltä hotellille. Jään Severin kanssa lähikadunkulmaan espressolle. Suomalaisen näköinen pariskunta kävelee hetken kulutta ohi... ja palaa heti meidät ohitettuaan! 'Oletteko te ne suomalaiset motoristit?', suomalaisen näköinen mies kysyy suomeksi. Myönnämme olevamme ja suomalaisen näköinen mies jatkaa suomeksi, että Vientianen suomalaisyhteisö on seurannut blogista matkaamme! Maailma on pieni ja Laos on sitäkin pienempi! 

02.jpg
02a.jpg

Hämä... 

Hämä... 

... ja häkkibootzit lähti kylälle!

... ja häkkibootzit lähti kylälle!


Vientianen...

Vientianen...

... portteja!

... portteja!

Daniil AmosovComment