Päivä 76 | Krui - Cilegon | Indonesia | 365km

01.jpg

Pääsimme rantahiekalle kun kuorma-auto oli pudonnut jokeen ja viennyt sillan mennessään!

01b.jpg
01c.jpg
01a.jpg

Päivä 76 | Krui - Cilegon | Indonesia | 365km
Viimeinen päivä Sumatralla... tänään ei ehkä matkan paras ajopäivä mutta hyvä kaikissa tapauksissa. Sumatran länsiranta on ykköstä moottoripyörillä... jos pitää mutkista. Olen sanonut se varmasti jo aikaisemmin ja ehkä kaksikin kertaa mutta sanon silti! :] Monsuuni tekee kuitenkin tepposia. Meille hyvin lievää eikä varsinaisesti ollenkaan. Mutta sille onnettomalle kuorma-auton kuljettajalle joka on pudonnut heti Kruin jälkeen autoinensa jokeen, se on suurempi juttu. Varsinainen silta oli huuhtoutunut pereen perustuksien petettyä. Tilalla oli väliaikainen silta, joka oli pettänyt jo joku päivä sitten ison auton painon alla! Siinä se makasi joessa kyljellään ja mopot sekä neliveto henkilöautot kiersivät rannan kautta!
Päivän hauskimman osuuden ajamme kirjaimellisesti kaatosateessa mutkasta mutkaan vuoren yli. Hauskaa, pidän äärikeleistä kunhan eivät ole liian ääri ja katkaise tietä! Siinä kohtaa pidin vähemmän kun bussi kiilasi minut tieltä väistäessään monttua! Pysyin pystyssä ja pääsin bussin ohi! Kastumisellakaan ei ole näissä lämpötiloissa niin väliä. Ja tänään on itseasiassa matkan ensimmäinen varsinainen sadepäivä, eikä sekään kestä muutamaa tuntia pidempään. Sumatran viimeiset 90km ovat päivän pikataival. Kenenkään ajosta ei olisi kypäräkameralla saanut mitään julkaisukelpoista minkään autokoulun moottoripyöräkurssile. Sen verran järki oli kuitenkin kaikilla mukana, että vahinkoja ei tullut ja lähellä piti ei moottoripyöräilyssä lasketa, eikä varsinkaan Indonesiassa!
Satamassa näen ensimmäiset HD't Indonesiassa. Ne kuuluvat paikalliselle Bandidos MC'lle. Tässä osassa maapalloa motoristi on kuitenkin motoristi ja Bandidokset ovat yhtä kiinnostuneita retkestämme kuin muutkin. Kysyn heiltä toll-road ajamisesta, että onnistuuko Jaavalla. Vastaus on sama kuin Sumatran herra tullitiepäälliköllä. Ryhmälle jes, kunhan anoo luvan viikkoa etukäteen ja poliisisaattueessa!
Risteilyaluksemme Jaavalle lähtee ajoissa. Ne lähtevät aina kaikki ajoissa koska aikatauluja ei. Parikymmentä autolauttaa ajaa Sumatran ja Jaavan väliä non-stop sitä mukaan kun täyttyvät. Käytännössä ne täyttyvät puolen tunnin välein ja matka kestää 2h! Lautat eivät ole mitään varsinaisia loistoristeilijöitä, mutta niistä voi ostaa kahvi, limua, vettä ja nuudelikeittoa. Lisäksi niissä on istupaikkoja sisällä! :]
Jaavalla emme tänään varsinaisesti aja. Satamasta on 10km siirtymä hotellille Cilegoniin. Hotellimme ravintola on auki kymmeneen saakka. Olemme ruokapöydässä puoli tuntia ennen sitä kylmät Bintangit edessämme!

Päivän...

Päivän...

... maisemia!

... maisemia!


Banaaniauto!

Banaaniauto!

Kalastuvene!

Kalastuvene!

2 Sumatra - Jaava risteilyalusta!

2 Sumatra - Jaava risteilyalusta!


Harrikoita Indonesiassa?

Harrikoita Indonesiassa?

On niitä!

On niitä!

Daniil AmosovComment