Päivä 09 | Koshetau - Astana | Kazakstan | 376km

10:15am

10:15am

11:05am

11:05am

1pm

1pm

4:10pm

4:10pm

Päivä 09 | Koshetau - Astana | Kazakstan | 386km
Koshetaun aamu avautuu aurinkoisena ja itse päivästä tulee matkan toiseksi lämpimin. Iltapäivällä elohopea kohoaa 27,5 asteeseen! Sitä kelpaa muistella tulevina päivinä joista näyttää tulevan aika raikkaita säätietojen mukaan :)
Mutta säätiedoista riippumatta tänään Astanaan, Kazakstanin pääkaupunkiin. Ties Koshetausta - Astanaan on kokonaan huippuhyvää kolmekaistaa suuntaansa moottoritietä. Kruise 125km kohdalle ja sitten vain menoksi tuulta päin. Sata kilometriä ennen Astanaa tuulii tekee tepposet ja tarttuu rivaskasti puoliksi avoimeen tankkilaukkuuni. Pysähdyn seuraavaan liittymään ja totean että passini on lentänyt taivaan tuuliin! Se oli tankkilaukussa päällimmäisenä. Siinä tuli aika nopeasti meileen, että näinköhän Severin loma (Severi Keinälä liittyy ryhmään Astanassa) muuttuu työmatkaksi ja minä jään Astanaan ihmettelemään miten päästä Suomeen ilman passia!
Mutta minulla oli onnin matkassa. Arto näki, että jotakin lensi jokseenkiin tasan 5km sitten. Ja jokseenkin tasan 5km taaksepäin passini makaa moottoriteillä keskikaiteen vieressä. Sinikka on tänään toinen onni. Haravoidessamme heinikkoa moottoritien vieressä hän löytää sen pikkulapun, joka Venäjällä ja Kazakstanissa on melkein yhtä tärkeä kuin passi!
Eikä ajoosuus tänään ihna kokonaan passin tuuletusta ja moottoritietä ollut. Koshetaun ja Astanan välissä on Astanan Nuuksio (Peshera Kennasary) jossa käymme kurvaamaassa muutaman hauskan mutkan. Astanassa olemme aika lailla tasan viideltä iltapäivällä. Pari turistikuvaa Bayterekin luona ja sen kulmalla olevaan hotellimme, jonka pihalla Severi on vastassa loppu baarikaappinsa takalaukussaan. Severi on asunut Astanassa viimeiset 4kk ja se asuminen loppuu ylihuomenna lähtiessämme kohti itää! Go East Young Man!

Moottoritieltä löytyi passi!

Moottoritieltä löytyi passi!

4000km ajettu Karhulan Nesteeltä!

4000km ajettu Karhulan Nesteeltä!

+27,5... ei paha! 

+27,5... ei paha! 

Bayterek... Astana maamerkki ja Suomi-motoristejä!

Bayterek... Astana maamerkki ja Suomi-motoristejä!

Kimmo, Yamaha ja Bayterek

Kimmo, Yamaha ja Bayterek

6c.jpg
6d.jpg
1b.jpg
1c.jpg
1a.jpg

Koshetaun hotellin värikästä aamiaishuonetta!

Daniil Amosov1 Comment