Päivä 15 | Ust'-Sema - Koch-Ageche | Venäjä | 392km

Tiet ja maisemat olivat tänään kohdallaan! Eli ajoimme koko päivän Altain vuoristossa!

Tiet ja maisemat olivat tänään kohdallaan! Eli ajoimme koko päivän Altain vuoristossa!

Päivä 15 | Ust'-Sema - Koch-Ageche | Venäjä | 392km
Ust'-Seman aamu aukea raikkaana ja aaurinkoisena. Noin -5 herätessämme. Lähtiessämme liikkeelle enää pari pakkasta. Tämä on selkeästi matkan upein ajopäivä. Altai on sinisen taivaan alla upea tai pahusen upea. Ajamme koko päivän mutkasta toiseen suunpielet korvissa. Poliisikin tulee kerran peräämme. Poliisilla ei kuitenkaan ole tutkaa. Ottavat Kimmon puhutteluun tuolasulkuviivan ylittämisestä joka on Venäjällä paha asia. Ei kuitenkaan niin paha, ettäkö Kimmon loput Tenget (Kazakstanin rahat) eivät hoitaisi tilannetta!
Nousemme aamupäivällä 1700 metriin. Päivän lopuksi 1800 metrin missä sijaitsee matkamme ensimmäinen ger-camp. Yurttakylä. Altai Ger Camp on myös viimeinen yömme venäjällä! Myös ensimäiset kamelit tepastelevat tänään tien varrella, joten alkaa pikku hiljaa olemaan tunne, että olemme ulkomailla. 
Altai Ger Camp on kiva. Siellä on myös sauna. Tosin mallia suomalainen, mutta sauna kuitenkin. Meidän hotellihuoneemme ovat kaksi jurttaa... neljä ja neljä. Kampina pitää molemmat mukavasti lämpimä... aina siihen saakka kun joku muistaa olla kipinämikko. Jussi oli meidän jurttamme ykköskipinämikko ikään kuin luonnostaan.
 

P256

P256

Severi Keinälä
9c.jpg
Kimmo Kauranen
9d.jpg

Altain vuoriston upeat tiet ja maisemat eivät ole ihan viikonloppuretkietäisyydellä, mutta jokaisen motoristin kannattaa poiketa kerran elämässään!

04.jpg
05.jpg
07.jpg
08a.jpg
08b.jpg
02.jpg
01.jpg

Camp-Altai, viimeinen yö Venäjällä ja matkan ensimmäinen jurttayö!

11.jpg
12.jpg

Приветствия и жевание! (kippis ja kulaus) Viimeiset pivot Venäjällä ja huomenna nokat kohti Mongoliaa!

Daniil AmosovComment