06.jpg
Karhula - Denpasar
10.jpg

Bali Express, Karhulan Neste - Densaerin Shell | 75 päivää ja 20000 kilometriä ei ihan lähtöriemua vailla mutta ei enää paljoa puutukkaan! Kiina ja Vietnam ovat niin sanotusti oo ja koo. Ne ovat ne kaksi byrokraattisinta maata. Mutta kun vain lähettää jokaisen lipun ja lapun mitä pyydetään niin kaikki järjestyy. Kiinaan olen lähettänyt ylivoimaisesti eniten documenttiä meistä jokaisesta ...

- 4 kuvaa pyörästä. 1 joka suunnasta.
- Rekisteriote
- Ostokuitti
- Ajokortti molemmin puolin
- Passin pääsivu
- Passikuva
- Viisumin kopio
- Katsastustodistus

... tuon viimeisen tein itse koska Suomessa ei moottoripyöriä katsasteta. Koitin sitä alleviivata kiinalaiselle yhteistyökumppanillemme, mutta ei auttanut 'we need to have, can you do?' oli aina vastaus. No minä do sitten!

 Tarratilanne...

Tarratilanne...

 ... ennen matkaa! ...

... ennen matkaa! ...

 ... 4 samaa kuvaa ...

... 4 samaa kuvaa ...

 ... sitten Balilta!

... sitten Balilta!

Teisin etukäteen, että Vietnamiin pitää tehdä jotakuinkin samat kevätjuhlaliikkeet kuin Kiinaan jos sinne aikoo tulla omalla pyörällä sen sijaan Thaimaa oli yllätys. Saadessani Carnetnippumme Sweitsistä, Evelyne, Sweitsin carnetpäällikkö, kysyi minulta, että olenko tietoinen Thaimaan muuttuneista maahantulosäännöistä ulkomaalaisille motoristeille. No en tiennyt, mutta nyt tiedän, että myös Thaimaa on liittynyt 'vaikea saapua omalla moottoripyörällä' -maiden joukkoon. Thaimaan hallitus on laittanut omalla menopelillä maahan tulevien ulkomaalaisten lait ja säännöt kokonaan uusiksi kesällä 2016. Eli myös Thaimaahan tarvitaan tänään päälystakki (paikallisopas), etukäteen nimetty reitti, kopiot hotellivarauksista ja tietty lupapapaperi ja toinenkin joilla monikansallisesti työllistävä vaikustus ja nippu bhateja Thaimaan valtion kirstuun! Tärkeintä kuitenkin, että maahan pääsee omalla pyörällä! 

Ja jokainen VSS-matka on yllätyksiä täynnä. Kuten sekin, että saimme siirtää matkan lähtöpäivää viikolla. Syynä Kiinan kansallispäivä jonka ympärillä useimilla kiinalaisilla on viikko vapaata. Emme kuitenkaan siirtäneet lähtöä vapaiden takia, vaan sen vuoksi, että Mongolian ja Kiinan välinen raja-asema on kiinni 1-7.10.2017. Alkuperäinen ajatuksemme oli ylittää raja 30.9 mutta emme haluneet ottaa sitä riskiä että Mongoliassa tulee päivän viive ja juomme sitten viikon jakinmaitoteetä rajalla! :)

Zumo 660
Jyrki Lehtinen
Jerrykannuteline
Vasen ja oikea

Entä se otsikon Tampere päivänä -18. Se oli se päivä kun MatkaTiikerini ja jerrykannutelineet kylkiinsä Jyrki Lehtisen autotallissa Tampereella. Kiinnitin ne Jyrkin kanssa. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin Jyrki kiinnitti ja minä olin virallinen kiinnitysassistentti sekä hoitelin kameramiehen hommia. Jyrkillä kun on synnynnäisesti selkeästi minua paremmat mekaanikon taidot! 
 

 

 

 

 

Comment