Päivä 53 | Phonsavan - Luang Prabang | Laos | 286km

01a.jpg

Plain of Jars... Phonsavan nähtävyys numero1!

01b.jpg
01.jpg

Päivä 53 | Phonsavan - Luang Prabang | Laos | 286km
Phonsavanin aamu aukeaa raikkaalla sinisellä taivaalla. Raikkaus tulee korkeudesta. Olemme kilometrin korkeammalla kuin eilen aamulla Thaknekissä. Aamun suuntana on Plain of Jars. Emme pääse kuitenkaan kilometriä enempää kun toteamme että Arton takarenkaasta puuttuu ilma. Seuraavasta risteyksestä löytyy kuitenkin korjaamo. Jätämme Arton Tiikerin pajalle ja menemme aamiaiselle!
Reilu puoli tuntia myöhemmin Artolla on ilmaa molemmissa renkaissa ja karavaani kulkee Plain of Jars 1'lle. Turisteille on Jarsit 1, 2 ja 3... mutta kaiken kaikkiaan ruukkulöytöjä on Phonsavanin ympäristössä 90 eri paikassa. Ruukut (jarsit) ovat peräisin 500BC - 200AC ajalta, eikä kukaan tiedä ihan tarkaleen ottaen mikä niiden funktio on ollut. Vahvin uskomus on, että niissä on säilytetty vainajia ennen hautaamista! Niin tai näin niin ruukut ovat unikki nähtävyys koko planeetan leveydeltä. Konepyöräkuljettajalle Phonsavanin ja Luang Prabangin välinen tie on uniikki nähtävyys. Jos eilen oli matkan paras ajopäivä niin tänään on jälleen matkan paras ajopäivä ilman yhtään häiritsevää suoraa upeissa vuoristomaisemissa! 
Laung Prabangiin saavumme yhtä aikaa auringonlasku kanssa. LB on Laosin suosituin yksittäinen turiskohde... ja se on myös Unescon maailmaperintökohde. Niin ikään se on Laosin vanha pääkaupunki ja monesta kohtaa edelleen upea sellainen. Illalla aasialaisen buffaan, jossa ruoka tehdään itse. Ravintolanpitäjä tuo hiilet ja paistoalustat, jolla voi keittää ja paistaa yhtä aikaa! Ja saamme yhden matkan parhaista päivällisistä täydenkuun alla vaikka itse kokkaammekin! :]


03.jpg
03a.jpg
03b.jpg
03c.jpg

04.jpg
04a.jpg

Kuvat voisivat olla parempiakin, mutta maisemat olivat silti vähintään kohdallaan tänään! Ja kun ei oikein malttanut pysähtyä kuvaamaan!

04b.jpg

Kukkia ja ...

Kukkia ja ...

... mehiläisiä!

... mehiläisiä!

Daniil AmosovComment