Päivä 49 | Muong Duang - Pakse | Laos | 292km

Auringonnousu hotellin parvekkeelta!

Auringonnousu hotellin parvekkeelta!

Päivä 49 | Muong Duang - Pakse | Laos | 292km
Aamu avautuu upealla auringonnousulla Mekongin toiselta puolelta. Cambodzan rajalla aurinko hetkeksi laskee ainakin meille. Laosin rajaviranomainen sanoo, että nykyisin ulkomaalaisen on vaikea päästä maahan ulkomaalaisella pyörällä ja ehdottaa, että yksi menee kokeilemaan ja muut odottavat! Lähden koekaniiniksi. Cambodzan rajalla minut ohjataan herra tullipäällikön huoneeseen. 'You have for motorbike permit from Phnom Phenh'? Tullipäällikkö kysyy. Vastaan että no permit, ja että en ole moisesta kuullutkaan. Tullipäällikkö näyttää minulle puhelimestaan kuvan uudesta luvasta. Tarjoan carnettia. Ei kelpaa. Tarjoan dollareita. Ei käy. Aikani vänkättyäni, herra tullipäällikkö alkaa hermostumaan ja soittaa johonkin. Noin 10 minuutin kuluttua tulee toinen tullipäällikkö jolla on enemän kiiltävää olkapäillä. Sama kuvio toistuu. Molemmat toivottavat minut tervetulleeksi maahan, mutta 'bike have to stay here and you can go to Phon Phenh and apply for permit, only 450km'. Palaan Laosiin, kerron ryhmälle tilanteen ja soitan Joergille!
Meillä on entry permitit Cambodzan ja Thaimaan väliselle rajalle. Joerg lupasi selvittää pääsemmekö Thaimaahan Laosin ja Thaimaan väliseltä rajalta Paksesta. Jäämme odotavalle kannalle ja lähdemme Wat Phu'n, joka on Angor Watin pikkuserkku Laosissa! Ajamme Wat Phulle lauttareitin kautta, eli pääsemme ei nyt ihan kuin Viking Linen autolautalla mutta laosilaisella pyörälautalla kuitenkin risteilemään Mekongille. Itse Wat Phu on mukava siinä mielessä, että se on tunnissa käveltävä. Angor Wattiin menee aina koko päivä!
Paksen hotellimme on keskustan ulkopuolella, eikä siinä ole ravintolaa, mutta hotellin Hundai vie meidät keskustaan ja hyvään paikkaan viekin. Saamme erinomaiset ankka eväät jonkun toisen hotellin kattoravintolassa! Omalla hotellilla tarkistan onko Joergilta tullut mitään. Tilanne auki. Joerg on ollut Thaimaan viranomaisten kanssa yhteydessä, eikä mitään varmaa suuntaan tai toiseen. Ainakin toistaiseksi uskon, että Thaimaan rajavartioilla on sen verran maalaijärkeä, että entry lupamme toimii myös Paksesta. Mutta selviää huomenna!
 

Erkki lukemassa Hesaria!

Erkki lukemassa Hesaria!


03a.jpg
03b.jpg
03c.jpg
03d.jpg

+30 ja hyvin tarkenee!


'Ai tuolle lossile ja pehmeän juoksuhiekan läpi!?'

'Ai tuolle lossile ja pehmeän juoksuhiekan läpi!?'

04a.jpg
04c.jpg
04b.jpg
04d.jpg

Wat Phu. Agkor Watin pikkuveli Laosissa!

Wat Phu. Agkor Watin pikkuveli Laosissa!

05a.jpg
05c.jpg
05d.jpg
05b.jpg

Taivaallista!?

Taivaallista!?

Maallista!

Maallista!

Daniil AmosovComment