Päivä 1 | Kerimäki - Petroskoi

Ready to Go!

Ready to Go!

Ruplat vaihdettu!

Ruplat vaihdettu!

Oi äiti Venäjä! Red Square II ryhmä ajelee pari päivää pääjoukon perässä kokoonpanolla Kalevi & Liisa, Marko & Piia, Timo, Juhani ja matkanjohtaja ”prätkähiiri” Minna.

Ensimmäinen ilta vierähti Puruveden rannalla hotelli Herttuassa, Kerimäellä, maittavan illallisen ja tutustumisen merkeissä. Ikähaitari ryhmässä lienee yksi PP-Biken historian suurimmista, kun nuorimman ja vanhimman osallistujan välinen ikäero on 53 vuotta . Mutta asenne on kaikilla sama: Venäjää ja myöhemmin matkan aikana myös Valko-Venäjää on lähdetty näkemään ja kokemaan ennakkoluulottomin silmin, motoristin maailmankatsomusta avartaen!

Rajanylitys sujui mallikkaasti, toki muutamia ”lisälappuja” täytellen, kuten moniin rajanylityksiin aina satunnaisesti saattaa moinen kuulua. Tankit täyteen ja ruplia kukkaroon heti rajalla ja sitten Sortavalaan legendaariselle Seurahuoneelle lounastamaan. Toki Laatokan ranta piti katsastaa ja Valamon katamaraanilauttojen lähtöpaikkaa ihmetellä. Mutta suurempi ihmetys oli, kun tuli osoitettua, kuinka maailma vaan on pieni paikka. Paikalle kun putkahti myös pari muuta tuttua suomalaista motoristiryhmää, joista löytyi vanhoja tuttuja aina RTW-kiertäjä Mika Allenia myöden!

Sortavalassa kävimme vielä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kunnioittamassa rajan taakse jääneitä vainajia Sortavalan vanhalla suomalaisella hautausmaalla. Hiljaiseksi veti.

Sää suosi ja jopa hellettä piisasi, kun matka jatkui kohti Petroskoita. Majoitus Onega Palace hotelliin ja ei kun kaupungille ruokapaikkaa katsastamaan. Kuvut täytettyämme pääsimme vielä nauttimaan suunnattoman kauniista auringonlaskusta Äänisen rannalla, Petroskoin upealla rantabulevardilla, minne tavan mukaan oli kerääntynyt myös paljon paikallisia. Seuraavaksi suuntaamme rannan toiselle puolen, Pudozhin pikkukaupunkiin ja siirrymme mitä todennäköisimmin ajassa hieman taaksepäin .

Prätkähiiri Minna & Team RS II

Motoristit Laatokan rannalla.

Motoristit Laatokan rannalla.

Hässäkkää Sortavalan Seurahuoneella – yllättävä suomalaismotoristien jälleennäkeminen

Hässäkkää Sortavalan Seurahuoneella – yllättävä suomalaismotoristien jälleennäkeminen


Rajan taakse jääneitä vainajia kunnioittamassa  Oikealla perhosenkuvausoperaatio!

Rajan taakse jääneitä vainajia kunnioittamassa

Oikealla perhosenkuvausoperaatio!

Daniil AmosovComment