Päivä 4 | Route66 | Lebanon - Tulsa | 470km

Edellisenä iltana ihmeteltiin miksi huoneen ilmastointi ei lähde pelittämään? Syy selvisi heti aamulla, kun herättiin linnunlauluihin - veikkoset ovat tehneet pesän ilmastoinnin uumeniin! :)

Linnunlauluihin on kiva herätä, kun pihalla odottaa valmis maailmaa! Kaikki näyttää erityisen kauniilta auringonnousunaikoihin...


Ennen lähtöä otettiin vielä muistoksi kuvia kuskeista ja menopeleistä: Hannu ja Heritage Softail, Raimo ja Road King, Jari ja Ultra Glide, Lauri ja Ultra, Lars ja Heritage, Tommy ja Heritage, Antti ja Ultra, Pasi ja Road King.

Koko lössi + motellin omistajat Ramona ja Bob!


Route kutsuu!

Lebanonin eteläpuolella näkyy runsaasti konkurssiin menneiden majatalojen ja kahviloiden raunioita. Bensa-asemista on jäljellä vain ruostuneet pumput! Aavemaisen tyhjät pikkukylät tulevat vastaan yksi toisensa jälkeen. Tämä on osa historiallisen tien maisemaa ja tunnelmaa!

Alkupäivä oli kuitenkin ajonautinnollisesti tähän mennessä paras - Missourin kumpuileva maasta on runsasmutkainen ja tie erinomaisessa kunnossa, joten harrikoista revittiin kaikki ilo irti! Keskipäivällä maisemina luonnonkaunis erämaa, joka samalla tunnetaan myös Yhdysvaltojen takapajulana. Täällä näkee juntin jos toisenkin. Hillbillien, redneckien ja oukkien maita. Täältä suuren laman aikana massat lähtivät etsimään onnea lännestä. Ja toki kaikki kulkivat Route 66'sta!

Lyhyt kuvaustauko jossain päin Missouria...


Viimeinen Missourin kaupungeista on Joplin aivan Kansasin ja Oklahoman rajan pinnassa. Se on suurehko sity ja tärkeä tuotantoalue. Täällä louhitaan lyijyä ja kalkkikiveä. Vanha 66'nen kulkee Joplinin läpi länteen ja ylittää Kansasin rajan. Kansasin puolella Routea on ainoastaan noin 20 mailia ja sekin otettiin alun perin mukaan, jotta saataisiin sinkki- ja lyijykaivokset kuljetusten piiriin.

Kansasin puolella, Galenan kylässä, on hauska "Cars on the Route" asema jonka pitää Melba "Motormouth" - lempinimi tule tavasta puhua ilman taukoja ;) Nykyään maanantaisin ja tiistaisin asema on kiinni, mutta se ei estänyt poikia pitämästä hauskaa!

Raimo ja kahvila

Paikallinen kaveri Tom ja Tommy lepotauolla.


"Nowhere on Route66" - vaatimattomasta ulkokuoresta huolimatta tarjoaa erittäinkin hyvät ruoat! 

Kansasin jälkeen Route siirtyy Oklahoman puolelle. Tällä tie tulee kotiin. Täällä tie 66 syntyi Cyrus Averyn toimesta ja tästä osavaltiosta legenda syntyi! Oklahomassa Itä ja Länsi kohtaavat. Rt. 66 kulkee lähinnä kumpuilevassa tasankomaastossa vanhan intiaaniterritorion maalla.

Päivän päättärinä toimii tänään Tulsan kaupunki johon saavuttiin hyvissä ajoin monta tuntia ennen auringonlaskua. Hotellin vastapäätä olevasta baarista sai "Route66" olutta ja aurinko lämmitti mukavasti, joten siinähän se loppuilta meni! :) 

Kippis ja kulaus Tulsasta! 

Daniil AmosovComment