Päivä 5 | Marokko | Er Rachidia - Todgha & Dades rotkot - Ouarzazate | 450km

Eilistä pimeäajoa ei kukaan halunnut enää toistaa, joten herättiin ilomielin hieman aiemmin ja pyörien päällä oltiinkin jo hieman 08.00 jälkeen. Tänään taas runsaasti hauskoja kilometrejä ja paljon nähtävää!

Marokossa ei ole sen kummempaa ongelmaa polttoaineen kanssa - asemia on runsaasti ja yleensä niissä on jopa pensaa :) Yleisin on kuvassa näkyvä Afriquia tai meillekin paremmin tuttu Shell...

Pensan hinta vähän vaihtelee, mutta on suureinpiirtein noin 10 dirhamia litralta = noin 1 euro

Pensa asemien seinällä on usein erilisten moottoripyöräkerhojen tai ryhmien tarroja - nyt on myös PeterPanBiken logo koristelemassa Saharan Shellin seinää :)

Atlasvuoriston eteläpuolella onkin jo hyvin aavikkomaiset maisemat... Joten aamupäivän ajettiin hyvin meditatiivista ajoa karun luonnon läpi - pitkiä suoria, loivia mutkia - kytkimen puolella Saharan aavikko ja kaasukahvan puolella komeat vuoristomaisemat... Korvalappustereoissa soi Chris Rean Road to hell :)

Tinghirin kylä, josta lähtee tie kohti kuuluista Todghan rotkoa...

Ryhmäkuva näköalapaikalla lähellä Tinghirin kylää...

Todgha ja Dades ovat Atlasvuorilta alkunsa saaneet joet, jotka miljoonien vuosien aikana ovat kaivertaneet mielettömän näköisiä rotkoja maastoon! Parhaimmillaan rotkon seinämät ovat jopa 160 metriä korkeat... Sen verran makeat paikat, että Marokon valtion on päättänyt kustantaa teiden rakennuksen rotkon pohjalle ja nykyään maisemien lisäksi pääsee nauttimaan myös erittäinkin mielekkäästä moottoripyöräilystä. 

Pieni musta hahmo kuvan alareunassa on Mikko! Tästä näkee hyvin rotkon koko :)

Dadesin rotko on itsessään vaatimattomampi, mutta sinne vie niin huippuhauska tie, että meinasi kadota ajantaju - kallistus, vaihdetta pienemälle, kaasua, vaihdetta isommalle, jarrua, kytkintä, kaasua ja niin lukuisia kertoja - kun kytkinkättä alkoi väsyttää, niin kävi jopa vähän kateeksi Mattia, jonka Africa Twini hoiti kaiken työn puolestaan :)

Juomatauon jälkeen allekirjoittanutkin pääsi testaamaan kohuttua laitetta! Pakko myöntää, että erinomainen matkapyörä on nyt kyseessä... Hyvä ajoasento, selkä suorana, mukava penkki ja tarpeeksi vääntöä... Napin painalluksilla hoituu vaihteet - voi keskittyä siihen olennaiseen, eli ajonautintoon!

Olisi voinut vaan jäädä ajelemaan Dadesin tietä edestakaisin, mutta kello olikin jo sen verran, että hyvällä tuurilla ja päättäväisyydellä vältättäisimme pimeässä ajoa...

Ouarzazaten kaupunkiin saavuttiin juuri sopivasti auringonlaskun aikoihin - marokkolaista salaattia, paistettua lammasta, kypäräkaljat ja nukkumaan!

Päämääränä tänään Ouarzazate eli "Aavikon portti"

Daniil AmosovComment