Päivä 13 | Las Vegas - Barstow

Kello on kahdeksan, ja Sin Cityn syke alkaa jäämään taakse kun suuntaamme kohti Death Valleyta. Sitä ennen poikkeamme kuitenkin Area51 :n reunamilla, Amargosa Velleyssa Alien Centerissä ;) Sisälle ei tuonne  USA:n puolustusvoimien alueelle pääse, siitä kertovat varoituskyltit "Use of deadly force authorized".

Area51 Alien Center

Area51 Alien Center

International ja ryhmän rekkamiehet ;)

International ja ryhmän rekkamiehet ;)

Beattyssa vielä tankkaus ja sitten nokat kohti Death Valleyta ja Badwateria , Yhdysvaltojen matalinta kohtaa (86m merenpinnan alapuolella). Ilman on tällä kertaa Kuolemanlaaksossa "viileä", lämpötila nousee vain 105 Fahrenheittiin (n. 41 celciusasetta). No - ei tuo kovin kylmältä silti tuntunut ja Badwaterilla otetaankin suihkut vesikanistereista. Ahti ihmettelee vuoren rinteessä olevaa "sea level" merkkiä ja aikookin tuoda ensi kerralla kyltin "Pielinen water level". Pielinen on muuten 94m merenpinnan yläpuolella, eli vuoren rinnettä saa kiivetä yhteensä 180 metriä kylttiä pystyttämään ;)

Badwaterilla, Matilla ja Leolla suihkuralli käynnissä ;)

Badwaterilla, Matilla ja Leolla suihkuralli käynnissä ;)

Shoshonessa virkistysjuomat Death Valleyn selätyksen kunniaksi!

Shoshonessa virkistysjuomat Death Valleyn selätyksen kunniaksi!

Päivä päättyy Barstowiin ja Ramada Inn hotelliin. Hotellin vieressä on avattu mainio buffa "Tony's Buffet & Steakhouse" pari viikkoa sitten, ja Tonyn eväillä itse kukin vetää itsensä lähes ähkyyn. Hintakaan ei ollut paha, varsinkin kun puoli ryhmää keksii pyytää senior-alennukset... Muutamat mittauttavat ikäänsä tiskillä, ja liekö kassaneidillä väärät lasit päässä kun Outikin kuittaa alennukset 25 vuotiaan olemuksella ;)

Mainio päivä taas takana!

Mika PyyppönenComment