Päivä -1 | Mongolia | Helsinki - Ulan Bator | n. 6700km

Sanotaan, että Mongoliassa ei ole teitä - on vain ilmansuuntia... Välimatkoja mitataan tunneissa, ei kilometreissä! PeterPanBiken porukka lähtee seikkailemaan moottoripyörillä tähän ihmeelliseen maahan ja toivottaa sinut tervetulleeksi nojatuolimatkalle!

Mongolia on sisämaavaltio Itä-Aasiassa. Sitä ympäröi pohjoisessa Venäjä, sekä lännestä, etelästä ja idästä Kiina. Suureksi osaksi aron ja osittain Gobin aavikon peittämä maa on maailman harvimmin asuttu itsenäinen valtio. Pinta-alalta Mongolia on noin 4,5 kerta Suomen kokoinen, mutta asukkaita on vain 3 miljoona, joista kolmasosa asuu pääkaupungissa... Mongolia on todellakin maa ilman rajoja ja aittoja, maa ilman valosaastetta ja maa joka ei ole riippuvainen jatkuvasta puhelin- ja nettiyhteydestä!

PeterPanBiken pioneerimatka Mongoliassa starttaa Ulan Batorista 10.09.2016 ja päättyy lukuisien seikkailujen jälkeen 17.09.2016 samaan paikkaan...

Luvassa tapahtumarikas tie: Ulan Batorin meiningit, loputtomat ylängöt, Baga Gazrii Chuluu vuorien huiput, Bayanzagin "tulikalliot", uskomaton Yolin laakso ja Hongor Elsin, maailman suurimmat, hiekkadyynit, Öngin hylätyt temppelialueet ja jättimäiset Chinggis Khanin muistomerkit!

Moottoripyöräilyn lisäksi tämän matkan tarkoitus on tutustua paikalliseen kulttuurin ja vieraanvaraisuudesta kuuluisiin ihmisiin, sukeltaa nomadielämään ja henkimaailmaan!

Life is Now!

Tätä introa kirjoittaessa istun Vantaan lentokentällä ja odotan Aeroflotin lähtevää lentoa Moskovaan ja sieltä jatkolentoa Mongolian pääkaupunkiin, Ulan Batoriin. Suoria lentoja Helsingistä ei tietenkään ole, vaan Mongolian pääsee nykyään joko Trans-Siperian junalla noin kuudessa päivässä tai Aeroflotin Sukhoi Superjetilla vaihtoineen noin 11 tunnissa... Olen lentänyt Aeroflotilla ennenkin ja maineesta huolimatta lentoyhtiössä ei ole löytynyt moitittavaa - hyvät koneet, ruoka ja palvelu + yksi harvoista lentoyhtiöistä jonka asiakkaat taputtavat lennon laskeuduttua :)

Suurin osa ryhmästä lentää minun kanssa samalla lennolla (Anne R., Anne H., Raimo, Hannu, Kalevi, Visa ja Joose), Mikael saapui Mongoliaan jo pari päivää sitten ja lähetti meille hieman kuvia matkalta...

Ulan Batorin kansainvälinen lentokenttä

Lentokentän kajareista kuului äsken tuttu pyyntö saapua lähtöportille, sillä koneeseennousu alkaa pian! Päivitän tämän blogin aina mahdollisuuksien mukaan, heti kun tähdet suovat wifin :)

09.09.2016 Dani / PeterPanBike

Daniil Amosov2 Comments