Päivä 7 & 8 | Mongolia | Olziyt - Ulan Bator - Helsinki

Koko reittimme - noin 1500 kilometriä, joista noin 90% asfalttien ja pääteiden ulkopuolella... Silti vain pieni pintaraapaisu siitä mitä Mongolialla on tarjottavana!

Täksi päiväksi meille jäi noin 400 kilometrin rykäisy takaisin Ulan Batoriin - joten päätettiin herätä ennen kuin paikallinen kukko kerkeää suorittaa jokapäiväisen rituaalin!

7:30 koko porukka oli lähtövalmiina satuloissa.

Pyörät lähtövalmiina hienossa rivissä

Auringonnousu katsottiin jo pyörien selästä!

Matkalla tavattiin myös villihevoslaumoja - korvalappustereoissa soi CCR:n "Fortunate son", alla murise uskollinen rautaheppa ja Mongolia näyttää parhaimpia puolia... Tällaiset hetket palavat silmäkalvoihin loppuelämään saakka...

Pian päästiin päätielle, joka vei suoraan Ulan Batoriin... Siellä perjantairuuhkat ja ihmispaljous, puhelinverkko ja internetti, saasteita ja harmautta... Jotenkin Mongolian matkalla kaikki nykyajan huolet jäivät kauas, kauas taakse... Pystyi elämään enemmän tässä hetkessä, olla läsnä...

Oikea aika matkustaa Mongoliaan on nyt, kun maassa on vielä jäljellä autenttista perinteistä nomadien elämäntyyliä ja parhaiten maan näkee ehdottomasti moottoripyörän selästä!

Life is now!

Dani 22.09.2016 (Kiitos Visa Vilkkunalle osasta teksteistä ja kuvista)

Daniil Amosov1 Comment