04 | Jispa - Sarchu | Intia | 93km

Jispan kuningattaren palatsi. Kimmo Ritolehto on juuri poistumassa sieltä!


Tänään meillä on aamukohtena paikallinen palatsi... Jispan prinsessan palatsi. Ladakhin ollessa itsenäinen kuningaskunta, sen kuningas nai kuningattaren Jispasta. Kuningattarelle rakennetiin kotikylään luonnollisesti pikku palatsi, jossa tällä olisi uuden aseman edellyttämät olot hänen käydessä kotikonnuilla! Käymme myös Jispan buddhalaisluostarissa, mutta kun motoristit ovat motoristejä niin suurin osa tyyty tarkastelemaan luostaria ulkopuolelta! 


Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti pohjoista. Tie on jälleen kaikkea ja maisemat taivaalliset. Se tuossa taivaan lähellä ajaessa nousi mieleen, että kuinka paljon UV-säteily voimistuu kun motoristi lähestyy aurinkoa 5km? Täytyy kysyä Hesarin Torstilta. Torsti kyllä tietä.

Ja emme ihan viiteen kilometriin yltäneet tänään, mutta 4830 metriin kuitenkin. Ja tuntuuhan se ilma vähän ohuenlaiselta. Tulemme siitä kuitenkin vähän alas ja majoitumme telttakylään 4400 metrin korkeuteen! Suurin yllätys luomiskertomuksen maisemissa olevassa telttakylässä on sisähuussi... :] Ei mikään reikä maassa teltan kulmassa vaan joka teltassa kylppäri jossa on posliini.

 


Teltatkaan eivät ole sellaisia joihin ryömitään sisään. Ne ovat isompia kuin honkongialainen keskiverto kolmentähden hotellihuone ja jokaisessa on kaksi sänkyä. Unenpäätä ei tarvitse päivällisen jälkeen hakea se yrittää tulla kesken blogin kirjoittamisen ja tuuleekin!

Buena notte, bon nui ja hyvää yötä. Jos huomenna on yhteyksiä niin blogia julkisuuteen. Se huominen on Leh. Eilen ja tänään, meidän jokaisen puhelin on ollut hiljaa!

Tämän päivän suurin korkeus... Baralachala Pass.

Kunnon motoristi varautuu kaikenlaisilla varusteilla. Myös aurinkovarjolla japanilaiseen tapaan!

Päivän maisemia. Tässä kohtaa tie hyvä. Välillä aina epätasaisempaa :]

Lehiin voi mennä myös linja-autolla... jos rohkeus riittää! Tie on kapea ja pudotukset suuria!

Lampaita tiellä!

Rautaratsumme käymässä yöpuulle 4490 metrissä!

Daniil Amosov1 Comment