Päivä 11 & 12 | Route 66 | Williams - Las Vegas | 470 km

Taas kerran valokuvaamisen arvoinen aamupala, kaikilla kolesteroleilla tietysti ja menoksi! Tänään hieman poiketaan perinteiseltä Route 66:lta, mutta päämäärämme on kyllä sen arvoinen! Suuntana Mojave aavikon helmi ja legendaarinen peliparatiisi, mikä muukaan kun Las Vegas!

Ennen sitä meillä on kuitenkin noin 480 kilometriä asfalttia nieltävänä ja monta mitä erikoisempaa paikka nähtävänä! Ensimmäinen pysähdys Seligman – ehkä matkaamme parhaat Route matkamuistot löytyvät juuri sieltä. Kaikkea mitä vasta aamulla et tiennyt tarvitsevansa on nyt sivulaukkujen pohjalla :)

Digitalisaation aikana on todella kiva saada aitoja, käsinkosketeltavia postikortteja, eikös niin? Postit laitettiin menemään aamulla 16.05.2016 - katsotaan milloin tulevat perille :)

Seligmanissa myös tavattiin iso, 15 pyörän Eagleridersin letka, huoltoauto ja kaikki... Mikä seikkailu se semmoinen on? Sunnuntai motoristit :)

Tankkaustauko jossain Seligmanin ja Oatmanin välissä

Samalla myös kuultiin huhuja, että 150 kilometrin päässä Oatmanin länkkärikylässä olisi näyttävä pankkiryöstö joka päivä kello 12.00! Päätettiin, että se on pakko nähdä ja mahdollisuuksien mukaan jopa osallistua... Joten yhden pysähdyksen taktiikalla päräytettiin Oatmanin lähistölle.

Mutta Oatmanin lähistöllä päästiin Harrikka kuskin paratiisiin! Niin mehukasta, kurvikasta mutkatietä en ole kovin usein nähnyt. Maisematkin olivat niin karun kauniita ja jotenkin niin tuttuja, että iski vahva deja vu - näitä maisemia olen nähnyt satoja kertoja Clint Eastwoodin ja Johne Waynen tähdittämänä!

Väänsin kaasukahva vähän enemmän ja katsoin taustapeileistä jääkö ryhmä jälkeen - Takanani ajavassa hannussa heräsi hetkessä pikkupoika ja ajonautinnon puna loisti poskilla kaukaa! :)

Oatmanin keskusta

Kylille saavuttiin vähän puolen päivän jälkeen, joten pankkiryöstö jäi näkemättä. Hetken mietittiin, että jrjestetäänkö oma show, mutta sen sijaan lähdettiin Dollari baariin siestaolueelle ja burgereille...

Oatmania erikoisempa paikkaa saa kyllä hakemalla hakea - vuonna 1915 kaksi kaverusta löysivät 10 miljoonan dollarin arvosta kultakimpaleita kylän lähistöltä ja hetkessä kultakuume kasvatti kylän asukasluvun jopa 5 tuhanteen! Kultaa ei enää löytynyt ja lamakin iski muutamia vuosia myöhemmin, joten onnenonkijat lähtivät monen muun tavoin länteen paremman elämän toivossa - tietysti 66:sta pitkin... Kaivostyöläisten aasit jäivät elämään villinä ja vapaana ja niiden jälkeläiset pyörivät tänäkin päivänä kylän kaduilla :) 2000 luvun alussa kylässä alkoi uusi renessansi, kun maailmalla alettiin kiinnostua Route 66 enemmän ja enemmän - Oatmanissa on tällä hetkellä noin 200 asukasta, mutta nähtävää riittää pitemmäksikin aikaa!

Dollarbaari on nimensä veroinen paikka, josta saa erinomaisia burgereita ja kylmää corona sitruunan kera! Paikallinen artisti soitti Johny Cashin hitteja ja tunnelma oli muutenkin kohdillaan. Hetken mietittiin ryöstetäänkö paikka, mutta palvelu oli hyvä ja ruoka maittava, joten päätettiin jättää hieman tippiä nimimerkeillä varustettuna ;)

Hetken päästä ylitettiin Coloradojoki ja sitä myötä jätettiin Arizona taaksemme ja siiryttiin Nevadan osavaltioon. Valtatiellä letkamme rinnalle ajoi äkäsen näköinen poliisisetä ja koputti päätä muistuttaeen, että Nevadassa on kypäräpakko! 

Kun laskettiin vuoristosta Mojave aavikolle, niin tuntui heti kuuma hönkäys kasvoilla! Pakko oli pysähtyä varjoon, vähentämään vaatteita, lisätä aurinkosuojaa ja täyttää vesipulloja... 37 astetta varjossa :)

Halusimme ehdottomasti saapua Las Vegasin auringonaskun aikoihin dramaattisuuden takia, joten meillä oli runsaasti aikaa ennen sitä käydä katsomassa Hoover patoa ja Lake Meadin tekojärveä - nyt tiedetään mistä Las Vegasin neonvalojen meri saa virtansa!

Ryhmäkuva Lake Meadin edessä!

Vielä yksi aste kuumempaan suuntaan ja Mika ajaa munasillaan, mutta Jukka ei luovu turvallisuudesta :) Eikä pitkistä kalsareista...

Kaikki tiet Nevadassa vievät Las Vegasiin, mutta jos olet liikkeellä Harley-Davidsonilla niin on ainoastaan yksi oikea tapa saapua kaupunkiin - Auringonlaskun aikoihin, rokki pauhaten, Las Vegas Bulevardia pitkin! Korvalappusterioissa soi Frank Sinatran "My Way" ja 7 prätkän letka sukeltaa Las Vegasin neonvaloihin!  

Päivä 12 | Las Vegas | Vapaapäivä

Tästä päivästä en kirjoita mitään tarkempaa kuvausta, sillä kaikki tiedämme - mikä tpahtuu Vegasissa, se myös pysyy Vegasissa! ;)

Täysin psykedeellinen peliparatiisi, ääripäiden ja kontrastien kaupunki joka ei koskaan nuku! Jos heräät keskellä yötä ja jostain syystä haluat koivun mahlaa, niin dollareita vasten saat sitä...

Jos haluat, että Elvis siunaa sinut avioliittoon, niin jonoon vaan - 60$ se järjestyy, viereisessä huoneessa saa yhtä pikaisen avioeron 100$ :)

Daniil AmosovComment