PÄIVÄ 4 | MATALA-SITIA | 251 KM

Matalasta saatiin lentävä lähtö taas täsmälleen aikataulussa, niin kun Suomalaisilla on aina tapana.

Tänään oli edessä viikon pisin päivämatka, mutta vastapainoksi pääsimme ajamaan hieman

parempaa keskivauhtia lähes koko päivän.

Vuorten yli taas kuitenkin mentiin ja lounastauolle laskeuduttiin Kato Zakroksen kylään, Kuolleiden rotkon suulle, aivan merenrantaan.

Lounaaksi meille paistettiin muuttama tuore Dorada ja tietenkin kreetalaiset tykötarpeet, salaattia

tsatsikia ja muuta pientä maisteltavaa.

Lähdimme jatkamaan matkaa kohti Toploun luostaria, jossa vielä kahviteltiin ja tehtiin mm-Ikoni- ja viini -ostoksia. Vielä jatkoimme puolen tunnin matkan Sitiaan, joka on n.10 000:n asukkaan kaupunki ja jolla on myös vaiherikas historia.

Sitia on ollut Venetsialaisten hallinnassa 1500-luvulla, jolloin se tuhoutui maanjäristyksessä ja tämän jälkeen

kaupungin valtasi merirosvot. Tällä alueella tuotetaan myös suurin osa Kreetan huippulaadukkaasta

oliiviöljystä.

Mutkateitä ja oliivilehtoja seuraillen saavumme perille ja majoitumme aivan kaupungin

sydämeen rantakadulle. Normaali proseduuri tavernaillallisella.

Antti TeerisuoKommentoi